Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2003-11-19 14:10:56 Mały problemik. Odpalam autko, jadę i gdzieś po 2-3 minutach wskaźnik temperatury wędruje mi do poziomu, czyli wszystko OK.Przy jeździe typu trochę gazu, światła ,znowu gaz, światła itd, wskaźnik tkwi jak zaczarowany w pozycji poziomej. Męczy mnie natomiast fakt, że ostatnio stałem sobie w korku ok.5 min na wolnych obrotach, no może przesuwałem się przez te 5 min. o jakieś 20 metrów. Wskaźnik jednak nic sobie z tego nie robił, ani drgnął, jakby silnik utrzymywał non-stop odpowiednią temperaturę ![]() Czyżby moja Carinka miała tak fantastyczne chłodzenie? A może to tylko zbieg okoliczności, jako że chłodnawo na dworze ostatnio ![]() Pozdrawiam all. |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-11-19 14:31:29 Jeżeli wskazówka zacznie wedrować w góre to oznacza ze coś jest nie tak z silnikiem albo układem chłodzenia. Inaczej stoi jak zaklenty w poziomie.
|
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-19 14:37:13 Kurna - wszystko ma ok i jeszcze mu niedobrze ![]() U mnie sie podgrzewa powyzej 170/180 ale o tym juz sie rozpisywalem. |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-11-19 14:52:54 Tak ma być. U mnie po zmianie termostatu (był otwarty non-stop i silnik był niedogrzany) po nagrzaniu silnika wskazówka cały czas stoi pionowo, także w korku. A wentylator usłyszałem chyba po 8 m-cach od zakupu auta, gdy włączyłem zapłon zaraz po unieruchomieniu silnika ![]() |
![]() jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2003-11-19 15:00:13
Trafiłeś w dziesiątkę pankuba, poprzednio miałem właśnie Poloneza ![]() ![]() ![]() Dzięki Wam wszystkim za uświadomienie jaki wspaniały mam samochód ![]() |
![]() Many E x | 2003-11-19 15:52:56 Jaari.... głośno słuchasz muzyki... przełącz na pr 1 polskiego radia to usłyszysz wentylacje. ![]() |
![]() tomoplw Carina E Kombi PB+LPG Hajnówka | 2009-07-13 07:52:59 Podłączę się pod wątek.... co do wentylatora też nie byłem pewien czy działa i sprawdziłem go podłączając bezpośrednio pod akumulator... faktycznie chodzi cicho... ale wczoraj jadąc w orszaku weselnym (rzecz jasna nie moim) utrzymując prędkość rzędu 30-35 km/h zagotował mi się płyn a wiatrak ani drgnął... oczywiście szybki zjazd na pobocze i czekanie aż do ostygnięcia... coś kojarzę że to może być ten termowłącznik czy jakoś tak lecz gdzie się on znajduje i jak go sprawdzić...? Trochę mnie to martwi bo wstawiłem nowy reduktor od gazu i czy nie zaszkodzi to membranom.... szkoda by było bo 350zł piechotą nie chodzi... |
piasek101 Piaski | 2009-07-13 09:07:50 Na dole chłodnicy, jak zdejmiesz z niego wtyczkę to wentylator powinien zacząć działać (nawet na zimnym silniku). |