Jak przestawic zaplon w elegancie (elektroniczny) ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i mam pytanie jak w temacie - jak przestawic zaplon w elegancie (elektroniczny) ?, osobiscie sie eniznam na silnikach, ale kumpel w tym siedzi caly czas, po zabawie z wyprzezdeniem zaplonu jego kaszlaczek dostal kopniaka .

Kumpel niestety nieorientuje sie jak przestawiac ten z eleganta elektroniczny i prosimy Was o pomoc, o jakiś opisik, wtedy On sobie poradzi.

ps. jestem swierzym wlascicielem wspanialego Maluszka , mozecie jescze przy okazji doradzic, co mozna nieco zmodyfikowac w silniku, narazie bez kupowania dodatkowych czesci... dopiero zaczyna m sie wciągac w tuning

Z gory dziekujemy za odp

Pozdro

Nie kombinuj z tym zapłonem bo on i tak jest wczesny. Lepiej przestaw trochę rozrząd na wcześniejszy jak w szyowozach. Szczegóły są na Fiat&Furious. Widziałem tam kiedyś artykuł na ten temat.

oj narazie nieche rozbierac silnika i szlifowac rozrzadu..... narazei interesuje mnei tylko ustawienie zaplonu, na fiat-furious tez jest o tym art...

Żadne szlifowanie zwalasz dekiel do łancuszka i przerabiasz otworki w dużym kole w/g rysunku, składasz i gotowe.

Na stronie Fiat And The Furious dowiesz się o wiele więcej,tam kaszlaków mnogo

I nikt nie odpowiedział na zadane pytanie !!!!!!
Po pierwsze polecam archiwum mnogość tematow o zapłonie eleganta.
Po drugie to krzemowy pracuje nad tym zeby nei było odciecia w elegancie.
A po trzecie to przestawianie zapłonu w elegancie to bajka .
poluzowaujesz 2 srubki przy układzie z którego ida swiece ( nie pamietam fachowej nazwy ) i przestawiasz góra dół.
pracochłonne bo na zarówke sie nie da tylko słuch.
Ze starszym chyba z 30 minut ustawialismy gaz w podłoge i tyle .
jak juz bylo bez opóxnienia reakcji to zostawilismy.
W 2 osoby w 20 minut zrobisz

Cytat:
2003-08-21 14:20:44, ppredki pisze:
Nie kombinuj z tym zapłonem bo on i tak jest wczesny. Lepiej przestaw trochę rozrząd na wcześniejszy jak w szyowozach. Szczegóły są na Fiat&Furious. Widziałem tam kiedyś artykuł na ten temat.

Zgadzam się z z kolegą nie tykaj tego!!!!!!!! 100zł zapłacił mój kumpel za przestawienie.......aby Chojnacki mu wrócił do tego co było, silnik jebie się i leci raz dwa!!!!!! NIE DOTYKAĆ

W rzeczy samej. Zapłon typu Nanoplex da się ustawiać jedynie statycznie, a o zmianie charakterystyki dynamicznej można tylko pomarzyć.