| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-11-24 21:50:25 OK. Jak juz wyjedziesz z tej wulkanizacji to napisz co oni sądzą o tym specyfiku. |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-11-24 22:00:31
Pewnie ze Cie nie bedzie ineresowało Bo każe Ci kupić nową opone Przynajmniej takie opinie słyszałem jesli sie nie pojedzie praktycznie odrazu na wulkan |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-11-25 00:07:54 Generalnie jest duża szansa, że uszkodzisz wulkanizatorowi maszynę (montażownicę), to po pierwsze.
Jeśli poinformujesz wulkanizatora, że masz ów specyfik w oponie praktycznie nikt nie zechce nawet podjąć się naprawy. Koła (opony) z tą pianką z założenia nie da się wyważyć. Jak by nie było po babraninie z Twoją oponą każdą maszynę (montażownicę) będzie należało wyczyścić, a za to wyklnie Cię już na pewno każdy szanujący się wulkanizator. Powyższe wnioski sformułowałem kierując się doświadczeniem praktycznym a nie zasłyszanymi opininiami. Pozdrawiam - SpeedR |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-11-25 10:46:38 a co robi taki srodek - wypelnia cale kolo pianka? |
adamus0 Multipla 1,9 JTD Łochów | 2007-11-25 13:59:30 ja kupiłem nówkę dojazdówkę za 60 zeta z przesyłką i naprawdę prawie jej w bagażniku nie widać |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-11-25 14:12:11
Nie całe, ale oblepia środek opony. Nie do usunięcia, opona na śmietnik. |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2007-11-25 21:08:52 dobry wątek, aby się przyjął |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-01-12 16:25:13 Mój kolega zastosował ceramizer w opli corsie 1.2albo 1,4 55kkm
i zauważył ze autko lepiej pali i lepiej przyspiesza wspominał tez o mniejszym spalaniu ale o pół litra to sie mógł pomylic w obliczeniach natomiast preparat ten po przez swoje własciwości zwiększa stopien spręzania a to w moim przypadku chyba skonczyło by sie wydmuchaniem uszczelki dlatego narazie niezamiezam tego stosowac |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2008-01-14 01:58:53
No błagam Cię... Nie siej herezji
Dla tych, którzy od etapu szkoły średniej nie lubili fizyki, mechaniki oraz materiałoznawstwa... Żaden środek chemiczny, nawet gdyby w butelce znajdował się 100% roztwór ceramiki w stanie płynnym nie jest w stanie wytworzyć na elementach konstrukcyjnych silnika warstwy ceramicznej.
Ceramika ma to do siebie, że o ile posiada szereg zalet w postaci niskiego współczynnika ścieralności, małej podatności na zmianę właściwości pod wpływem temperatury, itp. średnio nadaje się do zastosowania w klasycznych jednostkach napędowych. Kiedyś konstruktorzy silników, w szczególności wysokoobrotowych konstrukcji stosowanych w motocyklach próbowali pokryć ceramiką (... w procesie produkcji a nie za sprawą magicznego płynu) denka tłoków w celu ograniczenia ich nagrzewania i związanych z tym konsekwencji. Niestety nie udało się. Ceramika bowiem jaka by nie była posiada całkowicie różną od metali rozszerzalność cieplną, więc w najzwyklejszy sposób pękała. Ów ceramizer może działać na wiele sposobów, chociażby poprzez zmianę gęstości oleju, ewentualnie wpływa na zachowanie nieco zmienionej wartości filmu olejowego, z ceramiką ma to jednak niewiele wspólnego. Żeby nie było... sam stosuję szereg kosmetyków, modyfikatorów cieczy, itp. jednak w następującej kolejności: - czytam ze zrozumieniem etykietę i charakterystykę produktu - zastanawiam się, ewentualnie znajduję informację "... czy ma to prawo działać ..." - stosuję/ nie stosuję. Pozdrawiam - SpeedR |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2008-01-16 02:45:42 Krotko i zwiezle,zlomero spalal mi ok litra oleju na 100km.
Prawie jak diesel
Jako ze slychac panewki oraz cos cholernie sie tlucze na goracym silniku bylem zmuszony zastosowac ceramizer (remont badz wymiana silnika poki co nie chodza w gre). Pomimo ze ow ceramizer krotko byl w silniku (spalil sie razem z olejem) faktycznie branie oleju zmalalo do ok 0.5 litra tak wiec cos w tym jest.Stuki dalej sa jak byly,cisnienia sprezania po juz nie mierzylem uznajac ze za krotko trwalo to leczenie. Tak wiec porownalbym ceramizer do aspiryny,lecz nie antybiotyku.Dobry antybiotyk to mechanik
|