Problem z centralnym zamkiem (1.6 16v KAT dohc)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałam, szukałam i nie znalazłam

W gorące dni nie chcą zamykać się drzwi za kierowcą .. wszystkie inne działają normalnie. Kiedy jest chłodniej wszystko jest ok.

Poprzedni właściciel powiedział że jak był z tym w serwisie to bez zaglądania powiedzieli mu 1000zl za samo rozebranie i złożenie drzwi ..

Dodam że jest to zamek na kluczyk (bez pilota itp - nie wiem jak go inaczej nazwać )

Kupic inny urzywany silownik zamka i wymienic sobie. Jak jest cieplej to jakis element robi sie luzny pewnie i przeskakuje.

Witam

proponuje jeszcze wyjąc zamek i nasmarować wcześniej oglądając czy coś tam nie jest poluzowane, uszkodzone itp.

Jak nie ściągniesz tapicerki i nie zobaczysz, to się raczej nie dowiesz.
Jeżeli chodzi o to, że zamykasz drzwi przednie kluczykiem i nie zamykają się drzwi tylne od strony kierowcy, to może to oznaczać, że siłownik zawodzi, ale jeżeli drzwi nie da się zamknąć od środka przez wciśnięcie klamki to znaczy, że mechanizm się blokuje np. w wyniku skrzywienia po uderzeniu w jego okolice od zewnątrz ( ale to jest możliwe tylko gdy widać wgniecenie i tylko gdy drzwi się nie mogą zamknąć za każdym razem, a mówisz, że nie zamykają się gdy jest ciepło, więc uszkodzenie mechaniczne raczej odpada ). Ja myślę tak jak koledzy wcześniej pisali: musisz to sprawdzić, bo trudno jest jednoznacznie stwierdzić co szwankuje. Stawiam na siłownik jednak.