MotoNews.pl

BMW 535 instalacja gazowa i emulatory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich bardzo serdecznie

ostatnim czasem zakupilem BMW 535 E34 z 91r.

planuje do niej zalozyc instalacje gazowa I generacji z BLOSem (na poczatek chce to odpalic na zwyklym mikserze i dopiero jak bedzie dzialac poprawnie to wrzuce BLOSa)

wiem ze wiele osob mi powie ze to z katem i wbrew prawu ale nie stac mnie zeby wydac conajmniej 4tys na przyzwoita instalacje sekwenkcyjna a wkladac II generacje do BLOSa to chyba bez sensu.

i mam mianowicie takie pytanka:

jakie emulatory powinienem zastosowac i gdzie i jak je wpiac??

jak do tej pory zakladalem tylko instalacje do gaznikowcow albo monowtrysku a to jak dla mnie duzo prostsze przypadki bo w gaznik to wiadomo elektrozawor i juz odciecie benzynki jest a w monowtrysku akurat wystarczyl przekaznik (kadett).

z emulatorami zarowno wtrysku jak i sondy lamba nie mialem do czynienia i nie za bardzo wiem jak to ugryzc.

bardzo prosze o pomoc w dobraniu emulatorow (jakie powinien miec wartosci) i moze jakis przykladowy dobry oraz o wyjasnienie w podlaczeniu. wiedze mechaniczna posiadam wiec powinienem sobie dac rade z Wasza pomoca

jezeli bylo walkowane to sorki ale wyszukiwarka wymaga 4 znakow a zarowno bmw jak i 535 to tylko 3 znaki
szukalem w inne sposoby ale jakos nie moglem odszukac.

z gory dziekuje i pozdrawiam serdecznie

w tym silniku możesz nawet odciać plus zasilajacy wtryskiwacze przekaźnikiem . taki gruby czerwony przewód 2,5 mm. w centralnej wiązce z przewodami do wtryskiwaczy pod pokrywa silnika.

super, dziekuje Ci bardzo naprawde cieszy ze ktos kto ma tak konkretna wiedze sluzy pomocą

wiem ze to starej generacji silnik ale nie sadzilem ze obejdzie bez emulatora wtryskow i emulatora lambdy a skoro tak mowisz to rewelacja

jeszcze zastanawiam sie nad klapka antywybuchowa, czy zakladac ja czy olac. napewno bylaby dla mnie tragedia gdyby przy cofce rozwalilo mi przeplywomierz, weze itd.
w ktorym miejscu najlepiej zalozyc klapke antybum??
zaraz za przeplywka czy troche dalej??

i moze doradzisz/doradzicie mi w jaki parownik zainwestowac??

na allegro znalazlem parowniki:
OMVL R90/E REDUKTOR(PAROWNIK) do poj. 3,5L-250 KM 230zł
oraz LOVATO MAJOR 170 kW (230KM) 345zł

boje sie ze moga sie jednak okazac za male do mojego silnika (jednak to 3,5litra 211KM) a nie chce zeby pracowaly na skraju swoich mozliwosci.
nastepny wiekszy jaki znalazlem to juz
OMVL D.8- REDUKTOR (PAROWNIK) do poj. 6L - 400 KM a to napewno za duzy.

rozmawialem z kolesiem co ma taka sama 535 jak ja i mowil ze mial parownik dedykowany do 250KM i mu nie wyrabial, dopiero jak zmienil na jakis do 310KM to mu zaczelo auto jezdzic.
niestety nie dopytalem go jakiej marki ma parownik, a nie chce powtorzyc jego bledu.

jeszcze raz dzieki za odpowiedz

[ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2009-05-19 19:04:56 ]

jeśli jesteś zainteresowany używanym reduktorem prinsa dzwoń
nr.tel.693365888
prinsczyszczenie.pl

witam

odswiezam temat a nie chce zakladac nowego.

instalacja jest juz zalozona.

wtryski odlaczane przekaznikiem zgodnie z rada znawcy
ogolnie instalacja smiga ale mam takie problemy:

1. z uwagi ze wtryski sa odlaczane bez opoznienia sadze ze to wlasnie przez to w trakcie przelaczania sie z benzyny na gaz samochod strasznie szarpie.

wydaje mi sie ze to rozwiazalby przekaznik z regulacja opoznienia odlaczania wtryskow.

2. jednak gorszy problem to taki ze po zgaszeniu go na gazie posiada on opory zeby go odpalic - oczywiscie na benzynie bo na gazie wogole nie zapali. (trzeba pokrecic kilka sekund) przy gaszeniu na benzynie problem nie istnieje.

moglbym poprostu go gasic na benzynie ale to dodatkowy klopot i czesto zapominam o tym.

czy jest jakis emulator rozwiazujacy moj problem badz oba naraz bez potrzeby zastosowywania przekaznika opozniajacego rozlaczanie wtryskiwaczy?

chcialbym dodac jeszcze ze u mnie instalacja nie jest sterowana zadnym komputerem. jest to poprostu zwykla srubowa z centralka do wtrysku ktora przerzuca na gaz po przekroczeniu zadanej liczby obrotow silnika.

z gory dziekuje za odpowiedz

[ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2009-06-19 15:48:32 ]

ciurus jest taki emulator do wypalania gazu z układu dolotowego sil;nika po wylączeniu stacyjki. ale najprosciej jest kupić u gazownika co ma w ofercie instalki firmy Landi-Renzo START PETROL. jest to dodatkowa cewkaz zaworem zamykajacym dopływ gazu natychmiast po wyłąsczeniu silnika i montuje sie to na przewodzie gazowym zaraz przed mixerem. nawet to ma śrubę regulacyjną. najpierw to zamontuj a później zajmiej sie czasami przejść gazu i benzyny. moze ten STARTPETROL to rozwiąrze także.

nigdy o tym nie slyszalem, i wlasnie dlatego ciesze ze jest ktos w stanie mi pomoc

szukalem na internecie i ciezko znalezc gdziekolwiek nawet to w formie wysylkowej, poszukam u siebie (mieszkam niedaleko czestochowy), moze cos bedzie chocby na zamowienie.

dzieki wielkie! napisze o wynikach prac jak tylko beda