Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2009-05-18 22:44:45 witam wszystkich bardzo serdecznie ![]() ostatnim czasem zakupilem BMW 535 E34 z 91r. planuje do niej zalozyc instalacje gazowa I generacji z BLOSem (na poczatek chce to odpalic na zwyklym mikserze i dopiero jak bedzie dzialac poprawnie to wrzuce BLOSa) wiem ze wiele osob mi powie ze to z katem i wbrew prawu ale nie stac mnie zeby wydac conajmniej 4tys na przyzwoita instalacje sekwenkcyjna a wkladac II generacje do BLOSa to chyba bez sensu. i mam mianowicie takie pytanka: jakie emulatory powinienem zastosowac i gdzie i jak je wpiac?? jak do tej pory zakladalem tylko instalacje do gaznikowcow albo monowtrysku a to jak dla mnie duzo prostsze przypadki bo w gaznik to wiadomo elektrozawor i juz odciecie benzynki jest a w monowtrysku akurat wystarczyl przekaznik (kadett). z emulatorami zarowno wtrysku jak i sondy lamba nie mialem do czynienia i nie za bardzo wiem jak to ugryzc. bardzo prosze o pomoc w dobraniu emulatorow (jakie powinien miec wartosci) i moze jakis przykladowy dobry oraz o wyjasnienie w podlaczeniu. wiedze mechaniczna posiadam wiec powinienem sobie dac rade z Wasza pomoca ![]() jezeli bylo walkowane to sorki ale wyszukiwarka wymaga 4 znakow a zarowno bmw jak i 535 to tylko 3 znaki ![]() szukalem w inne sposoby ale jakos nie moglem odszukac. z gory dziekuje i pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2009-05-19 18:55:03 super, dziekuje Ci bardzo ![]() ![]() wiem ze to starej generacji silnik ale nie sadzilem ze obejdzie bez emulatora wtryskow i emulatora lambdy ![]() ![]() jeszcze zastanawiam sie nad klapka antywybuchowa, czy zakladac ja czy olac. napewno bylaby dla mnie tragedia gdyby przy cofce rozwalilo mi przeplywomierz, weze itd. w ktorym miejscu najlepiej zalozyc klapke antybum?? zaraz za przeplywka czy troche dalej?? i moze doradzisz/doradzicie mi w jaki parownik zainwestowac?? na allegro znalazlem parowniki: OMVL R90/E REDUKTOR(PAROWNIK) do poj. 3,5L-250 KM 230zł oraz LOVATO MAJOR 170 kW (230KM) 345zł boje sie ze moga sie jednak okazac za male do mojego silnika (jednak to 3,5litra 211KM) a nie chce zeby pracowaly na skraju swoich mozliwosci. nastepny wiekszy jaki znalazlem to juz OMVL D.8- REDUKTOR (PAROWNIK) do poj. 6L - 400 KM a to napewno za duzy. rozmawialem z kolesiem co ma taka sama 535 jak ja i mowil ze mial parownik dedykowany do 250KM i mu nie wyrabial, dopiero jak zmienil na jakis do 310KM to mu zaczelo auto jezdzic. niestety nie dopytalem go jakiej marki ma parownik, a nie chce powtorzyc jego bledu. jeszcze raz dzieki za odpowiedz [ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2009-05-19 19:04:56 ] |
bdb wielowieś | 2009-05-20 23:31:26 jeśli jesteś zainteresowany używanym reduktorem prinsa dzwoń
nr.tel.693365888 prinsczyszczenie.pl |
![]() Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2009-06-19 15:18:59 witam
odswiezam temat a nie chce zakladac nowego. instalacja jest juz zalozona. wtryski odlaczane przekaznikiem zgodnie z rada znawcy ![]() ogolnie instalacja smiga ale mam takie problemy: 1. z uwagi ze wtryski sa odlaczane bez opoznienia sadze ze to wlasnie przez to w trakcie przelaczania sie z benzyny na gaz samochod strasznie szarpie. wydaje mi sie ze to rozwiazalby przekaznik z regulacja opoznienia odlaczania wtryskow. 2. jednak gorszy problem to taki ze po zgaszeniu go na gazie posiada on opory zeby go odpalic - oczywiscie na benzynie bo na gazie wogole nie zapali. (trzeba pokrecic kilka sekund) przy gaszeniu na benzynie problem nie istnieje. moglbym poprostu go gasic na benzynie ale to dodatkowy klopot i czesto zapominam o tym. czy jest jakis emulator rozwiazujacy moj problem badz oba naraz bez potrzeby zastosowywania przekaznika opozniajacego rozlaczanie wtryskiwaczy? chcialbym dodac jeszcze ze u mnie instalacja nie jest sterowana zadnym komputerem. jest to poprostu zwykla srubowa z centralka do wtrysku ktora przerzuca na gaz po przekroczeniu zadanej liczby obrotow silnika. z gory dziekuje za odpowiedz [ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2009-06-19 15:48:32 ] |
![]() Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2009-06-20 22:07:14 nigdy o tym nie slyszalem, i wlasnie dlatego ciesze ze jest ktos w stanie mi pomoc ![]() szukalem na internecie i ciezko znalezc gdziekolwiek nawet to w formie wysylkowej, poszukam u siebie (mieszkam niedaleko czestochowy), moze cos bedzie chocby na zamowienie. dzieki wielkie! napisze o wynikach prac jak tylko beda ![]() |