MotoNews.pl

Przekaźnik 3 światła stopu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie kiedyś pamiętam był post w którym widziałem jak ktoś podał numer katalogowy przekaźnika 3 światła stopu. Szukałem w w wyszukiwarce i nie mogę znaleźć . Może ktoś jeszcze pamięta numer katalogowy. Help........

nr 96149299 wiecej tu

Znajdziesz ten numer TU w jednym z postów

mnie tez ten temat interesuje i jak bede przy najblizszej okazji na wolumenie to zobacze czy nie ma czegos w zastepstwie

Dzęki wszystkim za pomoc

Przekaźnik do nexi kosztuje ok 20 zetów a do espero pnad 40

Cytat:
Przekaźnik do nexi kosztuje ok 20 zetów a do espero pnad 40

To jakaś zupełnie chora cena. Przekaźnik jest dwukrotnie droższy niż moje światło stopu

no ale czy gdzies nie bylo napisane ze pasuje ten do nexii?? niewazne..niech mi ktos powie jakie parametry ma taki przekaznik a znajdzie sie zamiennik.. aczkolwiek zeby nie bylo..przekazniki samochodowe to ogolnie nie sa tak super tanie rzeczy...jesli mam zaplacic 20 albo 40 zeta to po prostu bede mial tak jak dotad czyli sygnal z jednej tylnej lampy..nie planuje tuningu blendya jedynie wrzucenie oryginalnej lampy stop do espero na polke

Ja mam od Nexii Pasuje tylko mu ta blache trzeba wydłubac

Jezdze z nim juz 5 rok

Cytat:
2005-09-23 23:50:32, maltoron pisze:
Ja mam od Nexii Pasuje tylko mu ta blache trzeba wydłubac Jezdze z nim juz 5 rok

ile koncowek powinnien miec przekaznik espero?? a ile ma ten od nexii?? jako ciekawostke dodm ze mozna kupic w sklepie przekaznik razem z odpowiednim gniazdem..ale takie dorabianie mnie nie kreci

Qbaj ja to ci powinienem kiedys w tej wafce buzke poklepac to bys pamietał rozmowy na GG.

3 koncówki każdy.

Cytat:
2005-09-23 23:55:50, maltoron pisze:
Qbaj ja to ci powinienem kiedys w tej wafce buzke poklepac to bys pamietał rozmowy na GG. 3 koncówki każdy.

to o jakiej blasze mowisz?? wez lepiej chodz na tlen zanim zasne

kupiłem od nexi jest on dłuższy od przekaźnika espero. Patrzyłem na schemat obydwu są takie same. Dałem 19 zetów z groszami w cenie hurtowej. I tertaz działa 3 światło stopu jak ta lala ( właściwie 5 ) Blaszkę z plastikiem też musiałem ułamać.

[ wiadomość edytowana przez: malin2 dnia 2005-09-24 16:42:05 ]

wyciagam watek bo wlasnie wrocilem z kotsisa z nowa lampa stop na polke..jest to lampa oryginalna do espero ma nawet wtyczke dokladnie pasujaca w gniazdo pod polka z glosnikami..ale..oba przekazniki i do nexii i do espero kosztowaly ponad 40zeta..wiec dalem sobie spokoj..wiec..czy ktos moze udzielic kompetentej informacji jakie sa parametry takiego przekaznika? widze ze ma 3 zlacza wiec jak mniemam podanie napiecia na jedno zlacze powoduje zwarcie dwoch pozostalych..ale to chyba za malo informacji zeby tylko na tej podstawie szukac czegos na zamiennik hehe no bo poszukalbym sobie w elektronicznym jakiegos w zastepstwie za 5zl

haha..jaka masakra..ojciec mnie dzis wysmial zerknal na schemat naszego ukladu elektrycznego i stwierdzil ze to nie jest zaden przekaznik tylko zwykly tranzystor..i ze mi zaraz taki zrobi

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-12-08 10:16:12 ]

Cytat:
2005-12-07 20:03:20, qbaj pisze:
wyciagam watek bo wlasnie wrocilem z kotsisa z nowa lampa stop na polke..jest to lampa oryginalna do espero ma nawet wtyczke dokladnie pasujaca w gniazdo pod polka z glosnikami..ale..oba przekazniki i do nexii i do espero kosztowaly ponad 40zeta..wiec dalem sobie spokoj..wiec..czy ktos moze udzielic kompetentej informacji jakie sa parametry takiego przekaznika? widze ze ma 3 zlacza wiec jak mniemam podanie napiecia na jedno zlacze powoduje zwarcie dwoch pozostalych..ale to chyba za malo informacji zeby tylko na tej podstawie szukac czegos na zamiennik hehe no bo poszukalbym sobie w elektronicznym jakiegos w zastepstwie za 5zl haha..jaka masakra..ojciec mnie dzis wysmial zerknal na schemat naszego ukladu elektrycznego i stwierdzil ze to nie jest zaden przekaznik tylko zwykly tranzystor..i ze mi zaraz taki zrobi [ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-12-08 10:16:12 ]

A ile kosztowała sama lampa?

glownie na tranzystorach wlasnie opieraja sie przekazniki.

np. 3 lacza, jedno wejscie 12v, na drugi dostajesz impuls to na trzecim pojawia sie owe 12...

Cytat:
2005-12-08 10:52:47, Cwikus pisze:
glownie na tranzystorach wlasnie opieraja sie przekazniki. np. 3 lacza, jedno wejscie 12v, na drugi dostajesz impuls to na trzecim pojawia sie owe 12...

To już nie cewki i styki?
Chyba moja wiedza jest lekko nieświerza...
A tak w ogóle to ja mam 5 stopów (normalne, w klapie + spojler) bez żadnego przekaźnika i jakoś działa...... Jak przestanie to się dowiem

Cytat:
2005-12-08 10:46:58, AndQ pisze:
A ile kosztowała sama lampa?

43zl minus rabat..zaplacilem 36..ale nie ma od reki trzeba wykonac telefon albo podjechac i zamowic zeby z magazynu centralnego dowiezli..trwa to jeden dzien..zaraz sie okaze czy moj tatus slusznie ma doktorat z elektroniki jak wsadze przekaznik jego roboty

Gdzie taką lampę można kupić (orginalną)?

Cytat:
2005-12-08 15:24:22, Pietrek65 pisze:
Gdzie taką lampę można kupić (orginalną)?

w sklepie z czesciami daewoo

haha ale sie chwile nagimnastykowalem z montazem..koreance sobie wymyslili..mianowicie w lampie od spodu sa wmontowane na stale dwie sruby..problem w tym ze uniemozliwiaja one podsuniecie lampy pod sama szybe tak jak powinna byc..musialem cala lampke rozebrac na czynniki pierwsze i wsadzac po kawalku no chyba ze jestem imbecylem i nie zauwazylem ze te sruby jakos mozna wyjac..ale watpie jak juz naprawde nie bede wiedzial co ze soba zrobic to moze fotke tej lampy juz na w samochodzie cykne...ale w sumie..lampa jak lampa tyle ze idealnie pasuje akurat do espero

a jeszcze cos..montaz wymaga wiercenia w polce..chyba ze ktos chce to przyklejac ale jak dla mnie to bylby dosc debilny pomysl szczegolnie ze w blachach bagaznika sa przewidziane otwory montazowe trzeba jedynie przewiercic sama poleczke co zajmuje w porywach 90sekund