| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2003-08-23 22:18:53 Dzieki za info mam nadzieje ze nie bedzie mnie to zbyt drogo kosztowac ;] choc przyznaje ze jestem zaskoczony iz jest to mozliwe |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-08-23 22:29:43 robi sie to tzw grzybkiem.
taka latka, ksztaltem nieco przypominqa zawor silnika. dluzsza czesc przeciska sie specjalna "igla" przez twor postaly wskutek przebicia, toto sie rozpreza i uszczelnia. Pod warunkiem, ze dziura nie jest za duza. Obawiam sie, ze jadac na kapciu mogles uszkodzic kord.... i opona, pozornie dobra, bedzie ci "huczec", sciagac czy cos w tym stylu. Moze tez nieoczekiwanie wystzelic (ja tak mialem - wlasnie po jedzie na kapciu przez jakies 100 m. - niby dobra, a 3 dni po naprawie dupla) - ale nie lam sie, takie uszkodzenie powini wyjsc przy wywazaniu, o ile trafisz na porzadnego wulkanizatora. a opone do lady kupisz juz od 80 zeta, przynajmniej w Lodzi. A jesli zapas masz w dobrym stanie i odpowiednim biezniku (takim samym jak drugie kolo na osi), to jezdzij na zapasie, a jako zapas kup cos ze szrotu - wecej jak 2-3 dychy nie powinna kosztowac.... |
jurass Lada 2107 gdansk | 2003-08-24 23:25:29 ja niedwano bedac w trasie pokiereszowalem ostro oponke z tylu tez bezdetkowa. gwozdz wszedl jedna dziurka w srodku narobil burdelu i wylazl tuz przu obreczy na boku opony.w wulkanizacji w kolbudach facet nakleil(?) czy jakos tam latke zbrojona jak to okreslil, (bo az te wlokna powyrywalo) wielkosci paczki papierosow. no i jeszcze na ta wlotowa dziurke ten kolek. kosztowalo 25 zeta z wywazeniem
pozdrawiam |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-08-25 15:18:58 detka kosztuje parenascie zl. A co to za wulkanizator? Dupa nie wulkanizator, zeby detki nie miec????? |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2003-08-25 15:20:44 Pewnie mu sie robic nie chcialo ;] |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-08-25 19:12:49 Kiedys jechalem sobie w centrum spokojnie, 60 km/h i w pewnym momencie uslyszalem cos jak walenie mlotem pneumatycznym - pomyslalem sobie ze pewnie jakis beton krusza. Po kilometrze dotarlo do mnie, ze znowu slysze ten mlot, co sie okazalo pekla mi opona z tylu |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-08-25 21:08:42 Ja Ci polecam używane.Mam dwie sztuki kupione w sklep[ie dębica frigo,i dwie Fuldy kierunkowe na przód,kupione w zeszłym roku(uzywki).Spisywały sie bardzo dobrze i zapłaciłem po 60 zł za sztuke.
|
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-08-25 23:53:31 Na jednej osi muszą być opony o takim samym bieżniku i rozmiarze.
Możesz na tylnej mieć zimówki,a na przedniej letnie i nikt Ci nic za to nie zrobi,chodzi o to żeby opony na jednej osi były takie same. Ja opony jeszcze nie łatałem,mimo że już jakieś 5 lat jeżdzę bez dętek. |