Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-06-18 17:21:13 Zanim polecisz do elektryka, sprawdz czujniki drzwiowe. To takie małe bolce na progach - jak otworzysz drzwi kierowcy, to on znajduje się w prawym dolnym rogu (powinien być osłonięty czarnym kapturkiem). Po jego wciśnieciu (drzwi zamkniete), powinna gasnąć kontrolka koło zegarów i lampka wewnątrz.
Z tego co piszesz, alarm i centralny masz połączony z tymi czujnikami, i jesli są niesprawne, możesz mieć właśnie podobne cyrki. Wykręć czujnik (jedna śruba), odepnij kabel. Czasami są zaśniedziałe i brudne i warto od czasu do czasu je przeczyścić, również śrubkę, bo ona przykręcona do blachy jest masą. Dużo z tym roboty nie ma, zapodaj do pracy dobrą muzyczkę, zimny browarek... Satysfakcja gwarantowana ![]() |
CrimsonJJ Warszawa | 2009-06-18 17:54:02 Dzięki za szybką odpowiedź. ![]() |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-06-18 23:18:54 Spoko, sam się z tym niedawno zmagałem. Niby takie małe gówienka, a potrafiały nieźle krwi napsuć ![]() |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-06-19 00:43:00 Mi przez czujnik przy drzwiach włączał się alarm, bo nagle w srodku nocy wykrywał, że drzwi sie otworzyły. Z tyłu wyciągłem te czujniki, bo sie już nie nadawały do niczego, a z przodu przeczyściłem i działa.
A świecąca lampka potrafi wyładować akum. więc to chyba to. Co do alarmu, to jeżeli odłączysz akum (lub wyczerpiesz) to on przechodzi na swoje zasilanie, i moze dlatego nagle sie inaczej zachowuje. Pozdr. |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-06-19 09:42:04
Zawsze można ją po prostu wyłączyć ![]() |
CrimsonJJ Warszawa | 2009-06-25 10:40:25 Rdza z prawej strony przy czujce spowodowała całe to zamieszanie! Wielkie dzięki za radę! ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2009-06-25 19:04:40 Dokładnie to co pisał Misiek
najlepiej pojedź na Kotsisa i kup cięgna 2 lub 3 i chyba 1 lub2 zapinki koszt max 20-30zł i ew naładuj aku w domu a nie z alternatora Polecany elektryk ul Przasnyska / Duchnicka - Warszawa ul Stalowa 47 - Pruszków NIE POLECANY SZCZĘSLIWICKA 36 czy 38 niestety każdy z nich sie ceni... |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-06-25 22:22:54 Mi się wydaje, że to problem układu alarm-centralny-czujniki. Mam podobnie. Otwieram auto z pilota, ale jesli nie otworze drzwi w ciągu kilkudziesięciu sekund, centralny zamyka się. Jest zabezpieczenie przypadkowego otwarcia auta z pilota.
Problem ciągle rozbija się te czujniki w drzwiach. Przykładowo, otwierasz z pilota, otwierasz drzwi i jeszcze gadasz se z kimś nie wsiadając do auta. Felerny czujnik nie wykrywa otwarcia drzwi, wiec po kilkudziesieciu sekundach blokuje wszystkie drzwi, oprócz tych otwartych i włacza się alarm. Czujniki, panie, czujniki ![]() |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-06-25 23:36:25
to wymien sobie czujnik albo wyłacz w alarmie autouzbrajanie ![]() |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-06-26 00:15:41 Czujniki już dawno zrobiłem, opisuję tylko na swoim przykładzie "moją walkę" ![]() |