MotoNews.pl

AG Sirocco (KME Diego) - ocena map...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
rozpoczynam walkę ze swoją instalacją (nie chce jechać powyżej ~4tyś, na jałowym za bogato-śmierdzi gazem)...

Elekronika: SIROCCO ssw zj-200
Wtryskiwacze: Valtek 3ohm; RailType30
Reduktor: Emmegas
Dysze: chyba 2,2

Proszę o sugestie co zmienić/poprawić:

proszę o wyrozumiałość bom zielony
z góry dziękuję !

a jesteś zadowolony?
mapy nieżle się pokrywają , ale krzywa ( a w zasadzie prosta) nie pokrywa się z punktami wyliczonego modelu. Przesuwając odpowiednimi przyciskami zmień położenie punktów A,B,C,D tak aby czerwona linia pokrywała się z wyliczonymi punktami .

nofear_dh jeśli jeszcze nie wyregulowałeś gazu to zrób to według kolejności:

1. zrob autokalibrację
2. skasuj mapę benzyny i gazu
3. ustaw obroty zbierania punktów na 2500
4. przełącz na benzynę, znajdź równy kawałek drogi i jedź na 2 biegu, przy obrotach silnika około 2500 przez 2 minuty, później na 3 biegu, 4 i 5
5. teraz to samo co w pkt. 4 tylko na gazie
6. podlaczasz kompa pod gaz odczytujesz mapę i patrzysz czy się pokrywają punkty

pod tym linkiem możesz poczytać więcej o regulacji:
KME Diego regulacja gazu

ustaw jeszcze:

temperatura przełączenia: 40 stopni
obroty przełączenia: 1600

Mam tak u siebie i chodzi elegancko, wcześniej miałem temp. przeł. ustawioną na 20 stopni, ale samochód po przełączeniu szarpał. A jak przełączenie następowało podczas stania w korku, to samochód gasł. Teraz nawet nie czuję momentu przełączania.

Podaje jeszcze ustawienia początkowe dla różnych rodzajów listw wtryskowych oraz tabelę z sugerowaną wielkością dysz w zależności od mocy silnika

Listwy:

Dysze:

dzięki za porady
mam już inne wtryskiwacze (MagicJet`y) i niedługo wrzucę nowe mapy do oceny

A powiecie coś ciekawego o mojej mapie?
Nie wiem dlaczego jest taka "rozjechana" ale podobno do 7 % różnicy między benzyna a gazem może być.
Jeżeli była by idealnie pokryta czy auto jezdzilo by lepiej niz do tej pory ? (nie sprawia zadnych problemów jak narazie)

[ wiadomość edytowana przez: lukilks dnia 2009-06-24 22:42:40 ]