[K] Dwururk do Nexi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie poszukuje dwururki do Nexi 1,5 16V.

Dokładnie jak ktoś neiwie to element układu wydechowego od kolektora wydechowego do katalizatora 2-1

sa na aleedrogo
nawet nowy kolektor jest...

mam takie pytanie
czy fazy rozrzadu sa inne w espero i w nexi?
nexia ma dwururke to moze miec tez dłuzszy czas współotwarcia zaworów czyli moze uzyskiwac lepsze przepłukiwanie(wysysa spaliny)
bo jesli nie to zawór wydechowy bedzie sie zamykał za wczesnie i cała operacja zamiany bedzie pozbawiona sensu....

czy tez te silniki sa identyczne a w espero zastopiono dwururke pojedynczym w celu--obnizenia kosztu czy tez moze ekologia?

Cytat:
2009-06-22 14:09:56, pawel12356 pisze:
czy tez te silniki sa identyczne a w espero zastopiono dwururke pojedynczym w celu--obnizenia kosztu czy tez moze ekologia?

Też się ostatnio nad tym zastanawiałem. Myślę, że zadecydowała oszczędność

Cytat:
2009-06-22 14:09:56, pawel12356 pisze:

Te silniki są identyczne. W espero dwururkę zastąpiono pojedynczą rurą w 1997 roku. Moje espero ma dwururę.

Cytat:
2009-06-22 15:50:56, Adam4302 pisze:
Te silniki są identyczne. W espero dwururkę zastąpiono pojedynczą rurą w 1997 roku. Moje espero ma dwururę.

miałes okazje porównywac w jezdzie te 2 wersje?
jakies wrazenia?

Cytat:

miałes okazje porównywac w jezdzie te 2 wersje?
jakies wrazenia?

Dla mnie po wymianie z 1 na 2rurke+kolektor wydechowy esperak zrobił sie elastyczniejszy

juz do zamknięcia dwurura zamontowana i jest wypasik

Samochod zrobil sie elastyczniejszy na niskich obrotach!

Polecam każdemu