Licznik z CCS pod zwykla cewke a nie pod kompa...walka!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otoz panowie mam dosc ciaglego bajzlu na obrotomierzu. Jak juz rozmawialem z Fulda - u niego bylo to samo. Otorz obrotek z CCS nie chce pracowac z zwyklym ukladem zaplonowym - chce tylko z kompem...mielismy juz kilkanascie takich licznikow - aktualnie mam nawet nowiutki - zawsze to samo. Przeróbka poprzedniego z strony Zurawia - obnizyla tylko nieco obroty ale moze w sumie o 1000 i tak latał wskażnik i tak.... jesli nie da sie tego zrobic chyba wróce do malusiej budki z obrotkiem lumela na stopce...a jelsi da sie.....rzuccie jakies pomysly...proisilbym o jakies wypowiedzi tych co mieli i na kompie i na zwyklej cewie.....

uuuuu to trochu lipa bo ja wlasnie zakupilem z ccs'a to mowisz ze nie bngladobrze pod cewka? lipa panie.. lipa

wariuje jak pojebany;/

nie ma szans zeby to działało dobrze nawet stosowałem przerubke na dwa cylindry i tez nie pomogło zawsze wskazowka pokazuje za duzo :/ dlatego teraz bede zakładał zwykłe zegray z cc z temp i obrotek lumela na stopce.

To niepozostaje wam nic innego jak kupic ze zwyklego CC zegary,a Wasze z CCS-a sprzedac,ja chetnie wszystkie kupie po 20zł za sztuke

i ja tez tak robie. ale to pozniej. od razu wroce do starej kapliczki - a temepraturke wbuduje sobie jakos osobno

No to skoro nie dział może jednak trzeba to założyć Korektor z góry uprzedzam że nie wiem czy bedzie działał ale spróbować można a ja chętnie się tego pozbede

ale bez pewnosci brc to szkod akasy. chyba ze wezme - jak zadziala to zpaalcae a jak nie to zworce ci go i za przeyslke?

kapliczka + klasyczny, dodatkowy obrotek + wskaznik temp ze skody 105/120 z odpowiednim czujnikiem oczyw.
chula az milo - polecam

A jak podłaczyć stary obrotek od np DF pod wtrysk?

sprawdzal ktos oscyloskopem jakie impulsy podaje komp z ccs do obrotka?

Może w tym wszystkim chodzi o to że klasyczne obrotomierze mają na wejściu układy formujące impulsy [między innymi ogranicznik napięcia] bo są wpinane pod cewkę gdzie występują przepięcia rzędu kilkuset volt. Jeśli obrotek jest wpięty do komputera to może być dużo uboższy w elektronikę bo dostaje gotowy, czyściutki sygnał. Wepniesz takiego po staremu i ....
RUFF, pierwsze wtryski miały klasyczne obrotomierze podpięte po staremu, do cewki.

no wlasnie tak sobie to ja tlumacze...zwykla cewa daje zbyt duzo i w chaosie - syganlów..z kompa leci konketny sygnalik... co ciekawsze - niepomaga przeróbka nawet na 2 gary - z plynna regulacja - jak to bylo u Zurawia na stronie... Nobla temu kto to opanuje (strasznie mi sie te zegary podobaja..ale do samego wygaldu niestety miec ich niemoge;/)

a nie mozna pokombinowac zeby z jakiegos normalnego obrotka flaki wsadzic?

tez jst opcja..ale zas mieszanina z dziurkami...i tarcza...

to jakim cudem moj CCS podlaczony pod cewe a nie kompa dziala prawidlowo ?

Bo ty masz inne cewki

ty no cewa jak cewa

Cytat:
2005-10-24 13:46:20, ZoLt4R pisze:
to jakim cudem moj CCS podlaczony pod cewe a nie kompa dziala prawidlowo ?

bo masz dwie cewki

ale jest podlaczony pod jedna z nich a nie obie naraz