Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-06-23 12:24:12
Zacznijmy od tego że nie ma czegoś takiego jak "fabryczny alarm" w espero. Wszystkie alarmy to własne inwencje dilerów/zakładów montażowych. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-06-23 12:33:54
Może to być oznaka, że alarm się nie rozbroił i stąd problemy z odpaleniem złomera. Jeżeli to byłoby to można zrobić tai myk. Odłącz klemę od akumulatora. Wiadomym jest, że po ponownym podłączeniu klemy alarm automatycznie się uzbroi. Żeby to obejść po zdjęciu klemy włóż kluczyk do stacyjki i przekręć go do pozycji końcowej czyli momentu kiedy zazwyczaj zapalają się kontrolki na konsoli. Wtedy po założeniu klemy alarm nie powinien się uzbroić. Wtedy spróbuj odpalić auto. Ważna rada Otwórz dla wszystkiego drzwi albo przed zdjęciem klemy uchyl szybę tak abyś mógł włożyć rękę i ewentualnie odbezpieczyć rygielek w drzwiach. Niektóre centralki po zabraniu zasilania zamykają drzwi. Jak nie masz zapasowego klucza będziesz miał wesoło. ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-06-23 14:05:29 Przypominam o tym co poniżej. |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-06-23 14:58:42 Jak podczas kręcenia wskazówka obrotomierza drgała, to znaczy że prąd może być za mały, albo jest inny problem nie związany z alarmem/immobilizerem.
Jeżeli wskazówka nawet nie drgnie, to alarm albo immobilizer odcina zapłon. Pozdr. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2009-06-24 08:31:53 na Piotra Skargi, przy samym Górniaku |
Zzzz Opel astra Torun | 2009-06-24 22:49:16 To raczej fabryczny immo bruzdzi - u mnie jest podobnie raz na kilkanascie dni nie chce odpalac na benzynie - pomaga mu jak dostanie z piachy w okolice cewki immo (plastik na kolumnie kierownicy przy stacyjce)
Niestety dewo zaoszczedzilo na 1 zarowce i poskapilo nam kontrolki z napisem code ktore wystepuja w innych markach aut wiec aby byc pewnym na 100% trzeba by zczytac bledy z kompa . Poniewaz w tak malo wartym aucie immo to kwiatek do kozucha zamierzam je w weekend wyp... - jak sie uda to opisze procedure ![]() [ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2009-06-24 22:50:23 ] |
![]() dvirus Daewoo Espero 1.5 GLX Kutno | 2009-06-26 20:01:01 wypnij bezpieczniki od alarmu i spróbuj odpalić. jak zaskoczy bez problemu to alarm się zsypał. ja tak miałem.
jeżeli chodzi o sklep z częściami do espero w łodzi to walić śmiało do firmy POTAK na ulicę Niezapominajki 31. Dzięki nim kupuje tylko oryginały części i nówki do mojego gdyż ceny nowych części mają niższe niż na szrocie np. pytałem u nas w Kutnie o tuleje do wachaczy z przodu i sworzeń. ceny w zwykłym sklepie moto tuleja nr1 - 24zł tuleja nr2 - 26zł sworzeń - 50zł suma= 100zł na stronę ceny w firmie POTAK tuleja nr1 - 11zł tuleja nr2 - 19zł sworzeń - 35zł SUMA =65 NA STRONĘ. robi róźnicę ![]() |
![]() Gathor VOLVO V50 Bełchatów | 2009-06-26 22:52:48 Masz swieta racje.
W Potaku nie mieli czujnika natomiast z Potaka przekierowali mnie na gdyńską 31 gdzie zakupiłem za 9,50 pln (na alledrogo ten sam czujnik UZYWANY kosztuje 30 + przesyłka.
|