Czesc.
Mam problem z instalacja gazowa brc sequent.
Moj gazownik jest niestety nieudolny i malo rozgarniety. Za pierwszym razem gdy u niego bylem i po ustawial czasy otwarcia wtryskow to nic sie kompletnie nie zmioenilo. Po czasie okazalo sie ze powodem tego ze nic sie nie zmienilo bylo zwczyajne nie zapisanie ustawin przez tego gazownika

smiech na sali. zawracalem mu dupe i musial wszystko na nowo ustawic skoro nic nie robil no to mial obowiazek.
Niestety jego zmiany ponownie nie wniosly kompletnie nic!
moze znowu nie zapisal nie chce mi sie go juz wiecej ogladac.
Facet twierdzi ze jesli jest to dalej tzn ze mam wymienic kable swiece itp....
Auto to volvo 2,3 Turbo. Wtryski keihin na brc sequent. Na benzynie wgniata w fotel okrutnie (240KM) na gazie... szarpie.. czuc jakby brakowalo paliwa.. gdy chce wyprzedzic najpierw wcisnie a za chwile widze nawet ze oboroty spadaja... na postosju gdy stoje na skrzyzowaniu tez podszarpuje i aby odjechac musze deliatknie dociskac gaz inaczej szarpie. Oczywiscie na gazie nie ma najmniejszego problemu.
Dodam ze na gazie spala znacznie wiecej ok 18 litrow na sto na benzynie zamknie sie w 13-14.
Czy to moga byc te swiece? czy znowu ten facet nie zpisal ustawien? jedyne co zmienial to czas otwarcia wtrysku na benzynie bylo: .3,02 nq gazie zas 2,89 regulacja polegala na wyrownaniu do 3,02 tylko czy to sie zapisalo i czy tak drobna roznica moze miec takie paskudne efekty.
Pozdrawiam licze na sensowne podpowiedzi.