Problem z maglownica od bisa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pewien problem założyłem maglownice od bisa do eleganta , sklepałem resor na 5 cm plus dodatkowo dołożona laga , i jest takie coś ze brakło mi miejsca na gwintach na maglownicy wszystko skręcona na maksa a koła dalej
są rozbieżne ;/ , czyżby końcówki drążków były da długie ?? jak tak to od czego dać krótsze ? pozdrawiam

a zamocowales ja w dobrym miejscu (na dobrej wysokosci)? Bo nie slyszalem jeszcze o takim problemie.

A maglownica napewno od malucha? Robiłeś oczywiście nowy otwór w przegrodzie między pedałami? Tego nie da się źle zamontować bo albo pedały będą przeszkadzały od góry, a niżej dużo też się nie da bo otwór jest bardzo blisko podłogi. Ja mam przy prawidłowym ustawieniu ok 2 cm gwintu jeszcze do wkręcenia w gałke z każdej strony.

-----------------
--=RACE TECH=--

myśle ze dobrze jest zamocowana maglownica , na pewno jest od bisa , za nisko nie jest otwór oczywiscie nowy ,wałek idelanie wychodzi pomiedzy pedałem sprzegła a hamulca , te gałki mi sie nie podobaja , wykrece i porównam w sklepie jak wygladają od bisa a te co mam ;/

Też miałem ten sam problem ale w zastavie 1100p po zejściu na glebe drążki były za długie i trzeba było je skrócić

rosck masz na mysli podcinać po np 1 cm z drążków ? bo przyszlo mi do glowy chyba tak zrobie

ale zaraz...piszesz ze kola masz rozbieżne, czyli brakuje ci gwintu...to po co je chcesz skracac??

no bo jak są rozbieżne to chyba są skręcone lewo w lewo prawe w prawo. No nie tak?

jak ma rozbieznie to musi miec krotsze drazki co w tym trudnego?

Zmierz te koncowki z bisowskimi ja u siebie zalozylem magiel -bez problemu.

Cytat:
2008-11-07 14:59:43, Poochaty pisze:
ale zaraz...piszesz ze kola masz rozbieżne, czyli brakuje ci gwintu...to po co je chcesz skracac??

Bo w maluchu drążki od przodu...

tak patrze na te drazki i co to jest za firma a tam Mototechnika i jeden drazek jest krótszy od drugiego o jakis 1 cm dobre , porównam je jutro w sklepie z innymi ,

takie mały patanie: pod jakim kątem względem ściany grodziowej zamontowana jest przekładnia z bisa ?
Lub na jakiej wysokości względem zwrotnic musi by ć zamontowana ?
Pytam bo chce zrobic takie mocowanie sobie jakie robi Sebcyc

[ wiadomość edytowana przez: Karcio86 dnia 2009-06-28 18:33:48 ]