[MK5 1.6 8V] czy to układ kierowniczy cos chrupocze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam od 2 dni podczas jazdy i postoju kiedy skręcam kierownica chrupocze wczoraj sprawdzałem kolumnę kierownicza jest cała a przekładnie kierownicza zmieniałem w 2008 roku.Byłem dzisiaj w kanale i nie mogę zlokalizować chrupoczenia strzelania nawed nie wiem jak to określić może wy mieliście taki kiedyś przypadek ?? pozdrawiam a oto film dodaam ze łaczniki stabilizatora wymieniałem miesiac temu FILM

[ wiadomość edytowana przez: djsmleko dnia 2009-06-30 16:57:42 ]

[ wiadomość edytowana przez: djsmleko dnia 2009-06-30 22:30:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: djsmleko dnia 2009-06-30 22:33:21 ]

[ wiadomość edytowana przez: djsmleko dnia 2009-06-30 22:33:55 ]

Mi kiedyś też coś trzeszczało w kierownicy i to doś głośno.Jak się potem okazało to był banał. Pod kierownicą w okolicach stacyjki są mosiężne szczotki chyba do klaksonu. Wystarczy przeczyścić i przesmarować wazeliną.

zobacz, może krzyżak nad pedałami coś nie teges?

Cytat:
2009-07-03 07:42:45, guciokobuch pisze:
Mi kiedyś też coś trzeszczało w kierownicy i to doś głośno.Jak się potem okazało to był banał. Pod kierownicą w okolicach stacyjki są mosiężne szczotki chyba do klaksonu. Wystarczy przeczyścić i przesmarować wazeliną.

Dokladnie tak i obadaj jak pierscienie przy kierownicy wygladaj. Aby stwierdzic czy to nie wina polaczen do klaksonu mozna odkrecic kiere,zdjac zespolony,zalozyc kiere i wtedy pokrecic.