Nokia - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z nokią - chyba 3310 (szara). Nie pamiętam modelu, bo oddałem żonie, a Jej teraz nie ma w domciu.
Mianowicie - przy otwieraniu sesemesów (ale również przy innych opcjach) wyświetlacz zaczyna migać, a potem albo nic nie widać, albo tylko częsciowo. Poza tym wyświetlacz działa dobrze - wyświetla wszystkie linie.
I tu moje pytanie - czy to wina wyświetlacza, czy wystarczy wgranie jakiegoś tam oprogramowania?
Ew. czy ktoś z W-wy i okolic cos takiego robi albo może polecić znajomego znającego się na rzeczy, który nie żąda strasznych pieniędzy za naprawę.
Przy cenie 175 pln nowego aparatu w simplusie firmy jakiejś tam, ale z gwarancją, dla mnie interesująca byłaby naprawa za kilkadziesiąt pln - powyżej po prostu się nie opłaca...
Co Wy na to...???
Pozdr. P.
P.S. Albo jak ktoś by miał używany telefon w dobrym stanie i po rozsądnej cenie - napiszcie!

Nie wiem co jest z Twoją Nokią... Ale miałem teraz przez tydzień pożyczonego tego Sagema za 175 zł i telefon całkiem spoko... Bateria trzyma 7 dni (30 minut rozmów)

Mały, wygląd zabawki... Ale spełnia swą funkcję !

Tak więc raczej polecam

no tak, ale kilkadziesiąt pln, to nie 175...
W mojej obecnej sytuacji oszczędzam, jak mogę.
P.

Rozumiem.

Nie wiem co jest z Nokią... Wyświetlacz, czy co

Cytat:
Wyświetlacz, czy co

Na moje wykształcenie, to nie, bo inne opcje wyświetla dobrze.
Tylko pytanie - czy można cos tam przeprogramować, czy jak zaczyna się p....lić, to trzeba wymienic...?

Zawsze byłem przeciwnikiem Nokii.
Miałem chyba już 5 Simensów, teraz Panasonica, ale widzę ,że to był ślepy i głupi opór.

Tam gdzie ja tracę zasięg to właściciele 6310 mają jeszcze trzy kreski i te baterie.....
Wytrzymałość też jest zajebista - moja żonka też ma 3310 - ile ten telefon juz przeszedł
Następna bedzie Nokia

No w koncu przejdziesz na dobra droge. Ja mialem 3210 przez 4 lata. Ile razy upadla, wypadla z kieszeni jak bieglem do autobusu, co sie z nia dzialo, dzialala caly czas i nawet sie nie zniszczyla (ale to byla taka jedna nokia niezniszczalna). W zeszlym miesiacu sprzedalem za 100zl. Teraz mam 6100 i tez jestem bardzo zadowolony. Menu czytelne (do siemensa nigdy sie przyzwyczaic nie moglem)... W nokii mozna nawet wybrac sobie ladny telefon, bo ostatnie produckje sa baardzo rozne. Telefoniki naprawde super

A toś mnie zaskoczył JACO! Simens???? PORAŻKA!
Ja mam nokie i już którąś z kolei i tylko NOKIA!
Próbowałem też różnych innych wynalazków i poprostu porażka!
W Simensie jedynie bateria jest git (przynajmniej takich co ma tata) i to że w oprogarmowanie do kompa za darmochę na stronie simensa i to jeszcze bardzo dobre! Zdjecia, dzwonki i loga poprostu przekladasz jak w Windowsie z okna do okna i już
Kabelki do kompa + plytka w pudełku - no nie zawsze, ale dawniej było....
Ale to menu
Wiec jednak wole NOKIĘ

no dobra - ale co sądzicie o mojej nokii...?
P.

do naprawy!!! nie slyszałem o takiej usterce ale moze to byc właśnie zawieszanie się jakieś i wgranie softu pomoże
a nie masz gwarancji??

już nie - tefom na prawie trzy lata...

witam,
jeśli twierdzisz, że problem pojawia się tylko przy wchodzeniu do zakładki sms to wygląda na problem z softem

upgrade softu trwa 3 minutki - normalnie to możesz zrobić to samemu - warunek musisz posiadac odpowiedni kabelek - tzw. flaszer Dejana (koszt ok. 25 pln).

Łatwiej jednak w twoim przypadku bedzie znalezc jakis komis gsm tam powinni zrobic ci to do 20 pln albo jeszcze lepiej u jakis studentow jak masz dojscie

dzięki za radę - masz rację - studenci mają dostęp do każdego oprogramowania...
Pozdr. P.

A mnie się wydaje, że jest to problem z wyświetlaczem kumpel mial nokie 8210 i mial taki sam problem pomoglo wymienienie elastmetru takiej gumki lączącej wyświetlacz z płytą główna. Tą gumkę można kupić na allegro chodzą bodajże po 2zł możliwe, że u Ciebie jest to samo.

Problem wygląda na styki. Żona w 3210 też tak ma. Jak ściśnie telefon wszystko wraca do normy.

Z tego co pamiętam to swego czasu na nokiach był problem z otwieraniem (wchodzeniem do menu) SMS'ów wysyłanych z interku (uszkodzone lub niepełne nagłówki wiadomości) i zachowanie było podobne. Zdecydowanie zalecam upgrade sofciku na komórce . Ja swoją 3310 podniosłem do wersji z Nokii 3315 ( mam np. auto blokade klawitury, czego normalnie w 3310 chyba jeszcze nie ma- musz sprawdzić u kumpla)

Znalazłem telefon dla siebie.
Nawet wyglada oryginalnie, a to u Nokii często się się nie zdarza

Spox Zolti, wstawiłem znowu fotkę

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-07-08 07:24:58 ]

Heh..., a mojej 6310i przestał odpowiadać wprowadzany PIN i domaga się PUK-a, który jej przypasował jak ulał, ale później domaga się zmiany PIN na nowy, który wg niej jest zły . Z inną kartą działa, więc to raczej nie jest jej wina, a wina karty.

Cytat:
2004-07-03 22:00:01, Raku pisze:
A mnie się wydaje, że jest to problem z wyświetlaczem kumpel mial nokie 8210 i mial taki sam problem pomoglo wymienienie elastmetru takiej gumki lączącej wyświetlacz z płytą główna. Tą gumkę można kupić na allegro chodzą bodajże po 2zł możliwe, że u Ciebie jest to samo.

A mozna wymienić samemu, czy to jakaś skomplikowana sprawa...?
Pzdr. P.

Uff... właśnie dostałem nową kartę SIM