Rajd Polski "09 pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam pytanie odnośnie tegorocznego Rajdu Polski, a dokładnie zakupu karnetów. Nie byłem jeszcze nigdy na rajdzie zaliczanym do eliminacji MŚ i nie wiem jak to jest , warto je kupować ? ktoś sprawdza czy mam karnet? abo czy są problemy z wejściem na odcinek bez karnetu? (nie mówie o superoesie)
proszę o pomoc

sie podlaczam bo sie wybieram

Na superOS nie ma się co pchać, bo raczej się nie wejdzie. Ja raczej zaliczę shakedown i serwis, bo podejrzewam, że podczas superOSu nie będzie się dało wjechać i wyjechać z Mikołajek. Miasto będzie zatkane.

Jeśli chodzi o karnety (a konkretnie naklejki otrzymywane razem z karnetem), to upoważniają one na wjazd na parkingi przy OSach i jako takie są sprawdzane. W innym przypadku trzeba liczyć się z długimi spacerami

Karnety pewnie będą sprawdzać na wszystkich wejściach do stref kibica przygotowanych przez organizatora. Jak się władujesz lasem na OS, to raczej nikt Cię nie sprawdzi .

Ja, mimo że nie planuję odwiedzać stref kibica, profilaktycznie kupuję.

no dobra a gdzie w te karnety się można zaopatrzyć??

Cytat:
2009-06-16 06:45:59, schwepes pisze:
Karnety pewnie będą sprawdzać na wszystkich wejściach do stref kibica przygotowanych przez organizatora. Jak się władujesz lasem na OS, to raczej nikt Cię nie sprawdzi . Ja, mimo że nie planuję odwiedzać stref kibica, profilaktycznie kupuję.

Gość który wyznaczał strefi kibica mówił mi że nie warto stać gdzieś w lesie bo wszystkie najfajniejsze i najlepsze miejscowki są obstawione strefami. W praktyce będzie inaczej napewno ale ja zanabyłem także karnecik.

Mozna je kupić na www.rajdpolski.pl

w pumktach informacji i w sklepie

I my sie wybieramy a jak to jest z noclegami tam planujemy wziaść namiot i grilla. Jak myślicie będzie gdzie sie rozbić z namiotem?? A co do stref kibica to na prawdę wszystkie fajne miejscówki obsadzone??

przede wszystkim to bedzie lalo w chuj

a reszta jest nieistotna

Cytat:
I my sie wybieramy a jak to jest z noclegami tam planujemy wziaść namiot i grilla. Jak myślicie będzie gdzie sie rozbić z namiotem?? A co do stref kibica to na prawdę wszystkie fajne miejscówki obsadzone??

Co do miejscówek to raczej jest już nierealne znaleźć coś w okilicach rajdu. Przynajmniej w rozsądnej cenie, bo gadałem z właścicielem hotelu, który powiedział mi, że na czas trwania rajdu stawki u niego skaczą o 100%!!! Ja miejscówkę rezerwowałem 4 miechy temu i już wtedy był zajebisty problem.
Byłem na mazurach w zeszły weekend i mam namiar na gościa, który miał jeszcze wolne 2 domki czteroosobowe niedaleko Mikołajek, dokładnie Jora Wielka. Jeśli ktoś jest chętny mogę dać namiar.

A wracając do karnetów to wychodzi na to, że chyba jednak warto kupić

Ja byłem w zeszłym roku i karnet sprawdzili mi tylko na superOSie i na serwisie. Po trasie coprawda duzo nie chodzilem, ale przemieszczalem sie swobodnie i nikt na to uwagi nie zwracal.

Ale teraz to w koncu MŚ... i sam nie wiem czy kupowac czy nie. Szczerze mowiac dla mnie to dosc spory wydatek ;/

Czyli co, nie warto się pchać pod namiot ??? A ceny domku rozbijają się o ile ?

Ja tam biorę namiot do fury i cisne. Nocleg się znajdzie jak nie bliżej to trochę dalej. A jak będzie lało to jakoś się przekima w aucie.
A co do karnetu to też wolałbym nie brać bo kasa spora, ale jak się nie da inaczej to trudno.

ja z kumplami śmigamy golfem2 1,6d z namiotami, jak warunki wyeliminują namiot to będziemy skazani na spanie w aucie,
jest możliwość kupienia karnetu od safeciarzy na odcinkach?

Od safeciarzy nie. Tylko w punktach informacji kibica (o ile tam jeszcze beda)

Cytat:
2009-06-16 22:32:26, Piotrek42gv pisze:
Czyli co, nie warto się pchać pod namiot ??? A ceny domku rozbijają się o ile ?

ceny domków się nie rozbijają bo już żadnych nie ma w całej okolicy

Cytat:
2009-06-16 19:22:58, flapjck1 pisze:
przede wszystkim to bedzie lalo w chuj a reszta jest nieistotna

a komary będą w dupę cięły niemiłosiernie - jak to na Mazurach

PS: Jak wam starczy czasu to sobie śmignijcie do Gierłoży i zobaczcie "Wilczy Szaniec" albo właściwie to co po nim zostało to niedaleko od Mikołajek a w okolicach Giżycka warto zobaczyć Fort Boyen - ach jaka szkoda, że w tym roku u mnie w firmie regat nie będzie

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2009-06-17 07:35:39 ]

Cytat:
2009-06-16 23:23:42, kylo125 pisze:
Ja tam biorę namiot do fury i cisne. Nocleg się znajdzie jak nie bliżej to trochę dalej. A jak będzie lało to jakoś się przekima w aucie. A co do karnetu to też wolałbym nie brać bo kasa spora, ale jak się nie da inaczej to trudno.

kiedy i o której wylatujecie z Lublina?? Czym jedziesz??

a ma ktoś jakaś mape rajdu w wersji elektronicznej??

Cytat:
2009-06-17 11:25:27, Piotrek42gv pisze:
a ma ktoś jakaś mape rajdu w wersji elektronicznej??

na tronie rajdu...

MAPA tam na stronie chcieli 19zł

Cytat:
2009-06-17 11:05:09, Piotrek42gv pisze:
kiedy i o której wylatujecie z Lublina?? Czym jedziesz??

Chyba w piątek samiutkim rankiem. Lecę pupowozem.