| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-03-29 14:27:32 niestety nie dziala od kiedy mam auto. kluczyk wchodzi bez problemu ale nie da sie obrocic w ani jedna strone. Byl juz psikany wieloma srodkami od wd40 po odrdzewiacze smary smary silikonowe i tego podobne rzeczy. Nie wymontowywalem go jeszcze i teraz pytanie moze mial ktos kiedys podobny przypadek czy jest szansa ze jest on "sprawny" na jakis tam sposob i po wyjeciu posiada czesci, elementy czy cos co mozna naprawic przesmarowac itp czy zamek rip i szukac nowego ?
|
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-03-29 14:29:28 A może poprostu ktoś wcześniej wymienił zamek i nie zmienił mechanizmu |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-03-29 14:33:46 kurde tego pod uwage nie bralem trudno to sie wymieni na nowy kiedys, wezme go w ten sposob wyciagne. A czy w sosnowcu lub okolicy nie orientujesz (lub kto kolwiek) gdzie dorabiaja wkladki pod kluczyki ? (bo odwrotnie to wiem) |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2009-03-29 20:18:32 U mnie psikanie też nic nie dało, dopiero rozebranie go na części pierwsze i przesmarowanie pomogło. Było dużo jakiegoś syfu w miejscu sprężynek.
Krzychu_Ch też może mieć rację |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-03-29 20:25:55 a jakis maly tutorial co do wyciagniecia tego wszystkiego? rozbierales w jakis sposob wkladke ? |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2009-03-29 20:32:14 Kurcze dawno to było i niestety pamiętam tylko tyle, że miałem to wszystko w drobny mak rozebrane ![]() |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-03-29 20:40:10 aha, spoko, bede probowal. dzieki. |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2009-03-31 09:56:40 Kolego - to bardzo proste - wkladka siedzi na segerze - rozbierasz wyciagasz wkladasz kluczyk i tak jak w moim przypadku okazalo sie ze ktos wymienil zamek wiec podszlifowalem zapadki i chodzi jak nowy na oryginalnym kluczyku |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2009-03-31 20:11:43 Obok masz wątek "kilka pytań" Niech żyje właściwe tytułowanie postów.
Jest tu jakiś mod |
hary Daewoo Espero 2.0 Wolbórz | 2009-04-02 09:28:08 tez mam taki problem tylna klapa otwierasie z przycisku a nieotwiera s ie z kluczyka bo niechce sie przekrecic ;( jest to klopotliwe bo ostatnio padl mi akumulator a kable mialem w bagazniku i z przycisku juz niedalo sie otworzyc i z kluczyka tez ![]() |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-04-02 09:42:28 To chyba dotyka większość espero. W moim też od kiedy pamiętam ( a pamiętam od dnia zakupu ) klapa bagażnika nie otwierała się kluczykiem. Jakoś mi to jak narazie nie przeszkadza i dlatego nic z tym nie robie. |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-04-02 12:41:24
Kolego chyba trafiłeś w sedno sprawy . W moim espero również zamek się nie otwiera z kluczyka.Kiedyś próbowałem z tym walczyć. Pamiętam jednak, że pomagało zawsze prykanie do środka takim środkiem (odrdzewiaczem) nazywał się chybapenetrus. Jak juz zaczął działać jakiś olej w spreyu. Kilka miesięcy działalłó a później znowu to samo. |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-04-02 13:35:45
Wiesz przyczyną może być właśnie to nieużywanie zamka. Z reguły otwieramy bagażnik przyciskiem wewnątrz, który w zasadzie nie zawodzi chyba, że zdarzy się problem elektryczny. Czasami tak się dzieje z wkładkami drzwi, gdy korzystamy z centralnego zamka. Chodziaż jeśli chodzi o drzwi to u mnie zamki o dziwo działają bez zarzutu chodziaż kluczyka używam sporadycznie. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-07-08 18:17:44 A ja mam inne pytanie:
dzisiaj zaglądnąłem do bagażnika zeby zobaczyc dlaczego nie otwiera z kluczyka. No i okazało sie ze pękła ta plastikowa część łącząca cięgno z zamkiem. Czy jest ona dostępna jako część zapasowa? może dodawana razem z zamkiem? Pozdrawiam Robert |