Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sadsoon Daewoo Espero Skarżysko-Kamienna | 2009-07-12 11:22:07 Wiesz jeszcze dokładnie nie sprawdzałem tych sprężyn. Ale dzięki za poradę... Poszukam na allegro jakiś sprężyn od opli... Pozdrawiam ![]() |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-07-12 11:33:08 Poszukaj na allegro wzmocnionych sprężyn w cenie do max 100zł za szt. Efekt będzie taki jak trzeba, a w pierwszej kolejności zmieniłbym również mechanika, bo przy nastepnej wizycie zaproponuje ci hamulce z Kamaza czy innego robura... |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-07-12 11:57:32
Święte słowa Kolego pochlast ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-07-12 12:45:27
![]() ![]() ![]() |
![]() Szreder Klubowy Weteran Skoda Superb Platin ... Łódź | 2009-07-12 13:10:11 Cztery dni temu wymieniłem sprężyny w swoim aucie. W sklepie oferują normalne lub wzmocnione , mam wzmocnione tył auta jest sporo wyższy....JESTEM ZADOWOLONY... ![]() |
![]() franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2009-07-12 16:27:15
jezdziłem takim. Rzeczywiscie sztywne ![]() p.s kopcił jak lokomotywa ![]() |
![]() sadsoon Daewoo Espero Skarżysko-Kamienna | 2009-07-12 19:21:17 no fakt... trafna uwaga... na ostatnim przeglądzie wykazało mi 65% wydajności tylnych amortyzatorów, więc pojeżdże jeszcze jakiś czas i wymienię kompleksowo... Pozdrawiam ![]() |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-07-12 20:07:09
To pokazało Tobie w miarę dobrze. Ważne, żeby po obydwu stronach różnica nie była za duża. 100 % nie osiągniesz nigdy, nawet na nowych amorkach |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-07-12 20:19:09 jelcz ma sprezyny?
czy resory albo miechy? |
![]() DarSKG Espero 2.0 CD Kamienna Góra | 2009-07-12 21:42:48
U mnie też wszystko pokazywało super. A amortyzatory nadawały sie na śmietnik. Tymi testami to się za specjalnie nie przejmuj.Są mało wiarygodne. Znaczenie wg. mnie mają tylko bardzo ogólne i raczej psychiczne w sensie dobrego samopoczucia właściciela ![]() Bardziej wiarygodny jest test na pokiwanie gablotą. Jak się telepie jak galareta i nie ma zamiaru przestać to sprawa jasna. |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2009-07-12 21:47:34
Nie napisałeś jakiej te osoby są postury ![]() Ja przy wymianie założyłem standardowe sprężyny - coś ok 80 zł szt. - bo wyszedłem z założenia że samochód jest mój ja go eksploatuję, użytkuję, jeżdżę i cenię komfort ponad wszystko. A to, ze raz do roku okazjonalnie trzeba przewieźć 4 osoby z bagażem ...to sorry - zabieram max. 2 ![]() ...reszta albo taksówka albo ...odchudzanie ![]() |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-07-12 22:28:47 seryjne sprezyny i amorki najlepsze na jakie Ci stac
w tym kierunku nalezy podazac ![]() |
![]() Msxcom Chevy Lacetti Warszawa | 2009-07-12 22:54:24
Taki test jest dużo bardziej miarodajny niż "telepanie gablotą". Tylko niestety ocena wyników jest trudna z tego względu, że wynik w % NIE JEST wartością sprawności amortyzatorów jak twierdzą niektórzy diagności... W tej chwili do oceny stanu technicznego amortyzatorów zamontowanych stosuje się dwie konkurencyjne metody, jedna opracowana przez prywatną firmę(metoda BOGE), druga przez Europejskie Stowarzyszenie Producentów Samochodów (EUSAMA). Jeżeli masz wynik w procentach to z metody EUSAMA. Płyta na którą najeżdżasz mierzy nacisk koła statyczny i dynamiczny. Częstotliwość wymuszenia to 25 Hz, więc nie mów że bujnięcie jest lepszą metodą. Procenty jakie podaje komputer to stosunek nacisku dynamicznego do statycznego. przyjmuje się że poniżej 20% amorki nadają się do kosza ![]() Ale się rozpisałem ![]() PS. Zagadka: Co pokaże 100% na takim teście? |
![]() DarSKG Espero 2.0 CD Kamienna Góra | 2009-07-13 00:01:27
Mniej więcej to właśnie mialem na myśli tylko nie chciałem się rozpisywać. Wolałem bardziej swojsko zobrazować "telepaniem" ![]() Jak pojedziesz i zrobisz testy w dwóch różnych urządzeniach to wyniki prawdopodobnie będą różne. To jest generalnie test zawieszenia. Nie jestem pewien czy jest na to jedna obowiązująca wszystkich norma ISO. Kiedyś nie było. Ale na oko też można stwierdzić że amortyzator ma problemy z wytłumieniem ruchów koła. Najważniejsza w tych testach jak słusznie wspomniałeś, a co ja pominelem, jest symetria z obu stron. |
![]() Msxcom Chevy Lacetti Warszawa | 2009-07-13 01:39:59 To właśnie nie jest test zawieszenia a wyłącznie amortyzatorów. Zawieszenie sprawdza się na szarpakach. Na dwóch urządzeniach o tej samej zasadzie działania wyniki powinny być porównywalne. Częstym błędem diagnostów jest nie sprawdzenie ciśnienia powietrza w kołach, różnica 0,2 bara między stronami powoduje wypaczenie wyników. W tej chwili jest to najlepszy sposób sprawdzenia amortyzatorów bez ich wymontowania. "Bujnięcie" w żadnym razie nie jest miarodajne ze względu na charakter pracy amortyzatora. |
![]() sadsoon Daewoo Espero Skarżysko-Kamienna | 2009-07-13 08:32:07 Jeżeli chodzi o obie strony to różnica była niewielka może 2-3%....
Już nie pamiętam... Ale w każdym bądź razie po całym przeglądzie mojego Esperaka koleś od przeglądów powiedział że tylko wsiadać i jeździć... Bo nie może się do niczego doczepić... A co do osób... Fakt czasem się przewiezie i 3x100kg na tylnej kanapie... Wtedy jest ten problem największy... Ale tak jak mówiłem... Pojeżdżę jeszcze jakiś czas i wymienię kompleksowo... Co do telepania... chyba najlepiej się sprawdza amortyzatory podczas sexu na tylnej kanapie... ![]() ![]() ![]() |