Wilgoć na szybach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich uzytkowników. Mam problem z wilgocią w kokpicie mianowicie podczas niewielkich opadów deszczu na szybach od wewnątrz postaje para, nawiew na najwyszym biegu nie moze sobie poradzić z tym. Stosowałem już środki przeciw nalotowi pary i nic. Dodam jeszcze że to zaczeło występowac od końca zimy. w poprzednim roku auto było garazowane i nie było takiego problemu a w tym stało na dworzu. Jak z tym walczyc?? Myslę o wmontowaniu dywanu i sprawdzenia dzy nie ma wilgoci po dnim. Pomuzcie proszę.

oczyść rynienke, przy przedniej szybie pod maską tam takie coś jest, trzeba będzie osłonę odkręcić ale to powinno pomóc, tam się gromadzą liście i inne śmieci i jest niedrożna.

Acha, dodam jeszcze, że pomoże też wymiana filtra kabinowego, który znajduje się pod szybą z zewnątrz lub za schowkiem z przodu wewnątrz - to są standartowe miejsca występowania tej części i może być w niektórych modelach jakiś wyjątek ale w 99% tam się to znajduje.

Dzięki wszyskim użytkownikom za rady. Bardzo mi pomogliście. Serdeczne dzięki. Pozdro dla wszystkich.