Przewód doprowadzenia powietrza Toyota Carina 2.0E, 94 rok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Muszę wymienienić Przewód doprowadzenia powietrza z przepustnicy do filtra powietrza.
Symbol starego przewodu jest taki: 17881-03050 CR, na allegro znalazłem przewód ale o takiej numeracji 17881-02040 CR.
Zastanawiam się czy to są te same rury?, bo wizualnie wygląda że tak.
Wogole takie przewody są takie same do silnika 16 lub 2 litry benzyna?.
Proszę o rade.

Na pierwszy rzut oka widać że to nie bardzo to samo, a po sprawdzeniu dokładniejszym wychodzi, że ten drugi jest do Corolli AE10# 1,6 i 1,8.
A tak na przyszłość to www.toyodiy.com i wszystko jasne.
Pozdro.

ok poszukam tam, dzieki

Cytat:
2009-07-15 18:09:41, ufo5000 pisze:
Witam Muszę wymienienić Przewód doprowadzenia powietrza z przepustnicy do filtra powietrza. Symbol starego przewodu jest taki: 17881-03050 CR, na allegro znalazłem przewód ale o takiej numeracji 17881-02040 CR. Zastanawiam się czy to są te same rury?, bo wizualnie wygląda że tak. Wogole takie przewody są takie same do silnika 16 lub 2 litry benzyna?. Proszę o rade.

Jak na czyms jest inny nr czesci to nigdy nie jest to samo.

a ten czujnik ktory jest przykrecony do filtra pwietrza a do niego ów wezyk ma jakies istotne znaczenie ?
Co sie moze dziac jesli ktos zapomni wcisnac wtyczki do filtra podczas jego wymiany ?
2 razy tak jezdzilem kilka dni i o dziwo nic nie zauwazylem w pracy silnika

Jaki wężyk ??
Chodzi Ci o czujnik temperatury powietrza ?
Coś często zaglądasz pod maskę, bo ja jeździłem z tym poza filtrem grubo ponad miesiąc i też nic się nie działo.
Bo i też nic się nie stanie.
Pozdro.

Jeśli czujnik nie jest włożony to trochę zakurzonego powietrza zasysa
(otwór jest od strony silnika - już za filtrem).