RAV4 Gasnięcie podczas jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Rav4 2.0 benzyna. Po postoju przez noc, ruszam do pracy i po przejechaniu około 100 m samochód gaśnie a następnie uruchamia się. Czuć przy tym szarpnięcie. Zauważyłem, że dzieje się tak jak przejadę przez jakąś dziurę. Czy ktoś może spotkał się z czymś takim?. Wczesniej miałem corolle 2000 i robił prawie tak samo ale to była kwestia przepływomierza powietrza.

Pozdrawiam

Cytat:
2009-06-17 17:55:40, mr-byniu pisze:
Witam Rav4 2.0 benzyna. Po postoju przez noc, ruszam do pracy i po przejechaniu około 100 m samochód gaśnie a następnie uruchamia się. Czuć przy tym szarpnięcie. Zauważyłem, że dzieje się tak jak przejadę przez jakąś dziurę. Czy ktoś może spotkał się z czymś takim?. Wczesniej miałem corolle 2000 i robił prawie tak samo ale to była kwestia przepływomierza powietrza. Pozdrawiam

Odpal silnik,otworz maske i powywijaj wiazkami ,jak zgasnie to znalazles,zacznij od klem.
Acha jeszcze takie niewinne pytanko ,masz tam moze GAZIOR?

Cytat:
2009-06-17 23:00:54, Bigelektron pisze:
Odpal silnik,otworz maske i powywijaj wiazkami ,jak zgasnie to znalazles,zacznij od klem. Acha jeszcze takie niewinne pytanko ,masz tam moze GAZIOR?

tylko benzyna, dwa miesiące temu wymieniali mi katalizator w ASO może coś spartolili. Dzisiaj poszperam .
Dzieki

Cytat:
2009-06-18 12:21:26, mr-byniu pisze:
tylko benzyna, dwa miesiące temu wymieniali mi katalizator w ASO może coś spartolili. Dzisiaj poszperam . Dzieki

Witam
Wywijanie nic nie pomogło. A możliwe że to jest problem z sondą ? bo w ASO mi mówili że jakoś gwint się zerwał ale udało im się przymocować. Patrzyłem na sondę i faktycznie wystaje trochę gwintu.

Pozdrawiam

Cytat:
2009-06-29 10:55:23, mr-byniu pisze:
Witam Wywijanie nic nie pomogło. A możliwe że to jest problem z sondą ? bo w ASO mi mówili że jakoś gwint się zerwał ale udało im się przymocować. Patrzyłem na sondę i faktycznie wystaje trochę gwintu. Pozdrawiam

Sonda nie daje takich objawow ze silnik gasnie po wjechaniu w dziure.Masz gdzies kiepski kontakt trzeba szukac.

Cytat:
2009-06-30 20:50:29, Bigelektron pisze:
Sonda nie daje takich objawow ze silnik gasnie po wjechaniu w dziure.Masz gdzies kiepski kontakt trzeba szukac.

Witam
Okazało się że był źle dokręcowny kolektor i była szpara. W warsztacie dokręcili śrubki i teraz jest ok

Pozdrawiam