Duże spalanie LPG Almera N!6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po trudach w końcu zamontowałem LPG do Almery N16 1.5 instalację BRC Sequece 24 + lubryfikację. Zadowolenie nie trwało jednak długo - pod dystrybutorem aż się wystraszyłem spalanie 11,5 l LPG na 100km. Na instalacji przejechałem około 280km. Wiem że po 1000km jest wymiana filtrów, ale czy spalanie to jest normalne -dotarcie instalacji i po regulacji i wymianie filtrów będzie mniejsze (innym użytkownikom pali 9 litrów)?Zaznaczam, że autko na benzynie paliło 7,5-8,2 jazda mieszana z przewagą miasta, oraz 6,8-7,0 trasa (oboje dwa z klimą).Czy mam mieć obawy o instalację, że coś jest nie tak, a problem zniknie po regulacji, czy tak zawsze jest z autami do 1000km od montażu LPG? W poprzednim aucie Escorcie spalanie było około 8,5l LPG, a jeździłem nim ile fabryka dała na mniejszych biegach, natomiast w Nissanie z dźwignią gazu obchodzę się delikatnie,a spalanie bardzo duże. Gość który montował mi instalację powiedział że więcej jak 10l LPG nie będzie palił. Jutro będę dzwonił do niego,ale proszę was o jakieś opinie żeby jak co to mieć jakąś wiedzę.

Radzę jeszcze raz przetestować tylko zatankować na BP.

spalanie troche za duże w stosunku do benzyny . więc ustawienia gazownika mowia o jego fachowości. i jeszce nie rozumiem po co wymieniac filtry po 1000 kilometrow. chyba ,że za darmo.

no u siebie wymieniam co ok 2 tys km bo sie poprostu zapychają i samochód przestaje jechać, dławi się.

To na czym jeździsz? U nas wymieniamy co ok. 10 do 15 tyś. kilometrów. Ale żeby czesciej wymieniac to nie mam nic przeciwko temu.

Cytat:
2009-07-19 19:27:26, blue827 pisze:
no u siebie wymieniam co ok 2 tys km bo sie poprostu zapychają i samochód przestaje jechać, dławi się.