Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-20 17:27:48 Mam z tym moim potworem pare problemów które w mniejszym lub większym stopniu uniemożliwiają mi jazde. Zaczne od najważniejszego:
1. ALTERNATOR. Z powodu braku ładowania musiałem go wyciągnąć, a ponieważ nie chciał wyjść to kombinując jak by tu nie wyciągać chłodnicy spróbowałem zdjąć koło pasowe... I tu dobra rada dla początkujących: nie dawajcie innym robić czegoś co możecie zrobić sami - poniosło "gdzieś" tulejke i nakrętke ![]() Po wymianie szczotek składam go (już sam i poza warsztatem) i coś mi nie gra - wentylator po założeniu ociera o obudowe ![]() ![]() ![]() Pytanie: czy ktoś ma taki alternator na wierzchu i jest w stanie zmierzyć tą tulejkę (śred. wewn, zewn i zewn kołnierza oraz jego grubość) i przede wszystkim ten klin? Chodzi mi dokładnie o średnice zewn. koła z którego mógłbym wyciąć taki klin lub chociaż promień tego łuku, oraz szerokość (w najszerszym miejscu czyli na środku) i grubość. Czy można by to zrobić z jakiejś podkladki (oczywiscie nie alu)? Koło pasowe jest chyba identyczne jak w Poldku? 2. WSTECZNY. Na początku było calkiem niezle, później zaczął wchodzić gorzej (siłą i z szarpnięciem mocnym), teraz wogóle nie moge zapiąć (nawet oburącz ![]() ![]() ![]() 3. RESORY. Po załadowaniu trzech osób do tyłu złamało się krótkie pióro prawego resoru a głowne się wygięło dość znacznie. I tak lewy tył od osi koła do nadkola ma 260mm podczas gdy z prawej w tym samym miejscu jest 230mm - ile powinno być prawidłowo?? Lewy od początku był pęknięty - głowne pióro w miejscu mocowania (jakby ktoś flexem przeciął) i przy gwałtownym ruszaniu na asfalcie pęknięcie sie rozszerza powodując stukanie (wręcz walenie), wczesniej wydawało mi sie ze cale mocowanie resoru jest wyrwane ![]() Pytanie: ile może kosztować nowy resor, czy lepiej kupić używany (za ile?) i czy ciężko jest go wymienić (jakies spec narzedzia potrzebne?) ? 4. PRZEKŁADKA Z POLDKA. Czy siedzenia (fotele i kanapa) od w/w pojazdu przypasują bez większych przeróbek czy może tylko z niektorych modeli/wersji? To samo pytanie odnośnie zestawu wskaźników (albo całej deski). 5. TYLNE LAMPY. Oglądałem wczoraj pionowe lampy od klasyka i ku mojemu (negatywnemu) zaskoczeniu okazało się że one są łączone i montuje sie je w całości (po dwie). Starsze były z chromem, nowsze czarne ale to moge sobie prysnąć. Niestety taka budowa ni jak nie pasuje do mojego projektu (po trzy czerwone na strone). Samo mocowanie bym jeszcze jakoś opanował ale załamał mnie inny szczegół konstrukcyjny - we wszystkich oglądanych przeze mnie egzemplarzacz w czerwony klosz był wbudowany odblask ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-08-20 17:48:52 ] |
![]() czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2003-08-20 23:38:52
jeżeli masz starą "prostą" skrzynię, to po zdjęciu półki z tunelu i gumy osłaniającej drążek zmiany biegów ukaże Ci się mechanizm od dźwigni zmiany biegów. Przymocowany jest do tunelu na cztery śrubki. Jeżeli je poluźnisz to będziesz mógł wyregulować sobie "przełączanie biegów". Ja miałem taki sam problem - nie wchodził mi wsteczny... skończyło się na tym, że ułamałem dźwignię. =)) |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-21 00:39:45
Na zlomie to mi chca tylko caly alter za stoowe wcisnac ![]() Mam starego fiata i koło coś nie wytrzymało ![]() ![]()
Wypluj te słowa ![]() ![]()
czarne oprawki maja tez zamienniki - widzialem nowe w jednym sklepie ![]() ![]() Zapomniałem o jednym problemie: 6. KLAPA BAGAŻNIKA. Mam taką z zamkiem, chce miec bez - co i jak trzeba przerobic? Co mam jeszcze kupic oprocz klapy? |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-21 07:04:47
musisz kupic linke i przeprowadzic ją od zamka do srodka kabiny obok fotela i zamontowac dzwignie do otwierania klapy. Nie wiem dokladnie jeszcze czy na zamku starego typu jest wystajacy dzyndzel ![]() ![]() |
![]() kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2003-08-21 09:50:06 Koniu, to nie takie pączki ![]() A co do alternatora- nie przesadzaj, ze ejst az tak zle, napewno gdzies niedaleko Ciebie sa normalne zlomy (nie shroty wylacznie z samochodami) gdzie na kilogramy mozna kupowac tzw. zelastwo uzytkowe. Poszukaj a znajdzeisz |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-21 13:27:13
No właśnie tego się obawiałem, dlatego zastanawiam sie czy od razu nie podpiąć siłownika zamiast ciągnąć linke i jakieś mocowania kombinować...
Skoro tak mówisz te pewnie tak jest ![]() ![]() |
![]() Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-08-21 19:57:38
Jak znajdziesz to daj mi znać ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-22 22:32:01 Wsteczny juz jest - hurra! Byl luz na laczeniu drążków (odkrecona ta sruba 13-ka). Teraz znow jest miodzio. Pewnie dlugo stal i jak zaczal byc ostro exploatowany to mu sie poluzowało wszystko ![]() Na reszcie zamontowałem normalny zawias do maski i nasmarowałem towotem prowadzenie tego pręta co trzyma maske otwarta - juz ani otwieranie/zamykanie maski i klapy bagażnika odbywa sie prawie bezdźwięcznie ![]() Założyłem też nowe/stare oponki na przód 155/65x13 czy jakis taki profil. Stare D-124 miały tekiego balona wzdłużnego ze wygladaly jak motocyklowe ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-23 07:40:45 i widzisz jak to jest z fiacikiem ![]() ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-23 15:19:10
Poczekamy... Bedzie wszystko sprawne, bedziemy modyfikować ![]() Przynajmniej wiem co mam bo wszystko robie sam (ale sie zrymowalo) ![]() =============== Te 155 to byly jednak 70 profil. Teraz mam 165/70x13 i juz pare razy skorzystałem z tych sanek pod miską ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-08-23 16:57:29 ] |