[MKVI] - niediałajacy prędkościomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem tu nowy mam taki problem zmieniałem tarcze licznika w moim escorcie i po skręceniu go zauważyłem ze nie podnosi mi się prędkość. Po ponownym rozkręceniu zauważyłem ze taka blaszka czy sprężynka jest wyczepiona na załaczonym zdjeciu (link jest ponizej) widac to dokładnie wiecie może jak to zrobić? Próbowałem to jakos tam zaczepiać ale to nic niedało nie mam już pomysłów

licznik zdjecie

A licznik masz na linkę czy na czujnik? Jeśli to pierwsze, to może linka się wysunęła przy montowaniu, ja po ściągnięciu musiałem kilka razy z nią walczyć żeby siedziała jak trzeba. A jeśli na prawdę coś w mechanizmie nie teges to uuuu... Ja nie mam pojęcia, kto by mógł coś takiego poskładać - zegarmistrz chyba

no licznik jest na lince tam jest jeszcze taśma ale to raczej jest odpowiedzialne za podświetlanie i takie tam a jak poszedł mechanizm to co sie da z tym zrobić?

musisz dobrze obsadzic linke od predkosciomierza,ja ostatnio zmieniałem całe zegary i to samo miałem.Tasma odpowiada za wskazniki paliwa,temperaturyi obroty no i lampki podswietlenia.

zobaczę jutro tą linkę mam nadzieje ze to w tym leży wina ale czy ktos z was przyglądał sie zdjęciu ? tam widać jak taki drucik odstaje to ma tak byc czy on ma wchodzić tam niżej ?

Dzisiaj zauważyłem ze niedziała mi licznik dzienny i kilometrowy ;( to jest podpiete pod linke tak??

[ wiadomość edytowana przez: matim64 dnia 2009-07-24 16:55:55 ]