Jak podłączyć przednie lampy od RSa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przewaliłem wyszukiwarke i nic konkretnego nie znalazłem
W zwykłym escorcie zakłada sie kostkę na zaruwkę i to wszystko a w RSie jest kostka i tu moje pytanie jak sie podłaczyć pod tą kostke przy lampie od RSa zeby wszystko działało jak nalezy i czy jest potrzebny jakiś przekaznik?

z tego co sie orientuje nie ma za to odpowiedzialnego przekaznika.

W zwyklym escorcie jest tak,ze po wlaczeniu dlugich gasna mijania a w RS pala sie. I za to odpowiada przekaznik przy skrzynce ,ale co i jak nie wiem.

a ciekawe ktory to przekaznik odpowiada za te swiatla

Cytat:
2006-06-17 16:04:48, Seba pisze:
W zwyklym escorcie jest tak,ze po wlaczeniu dlugich gasna mijania a w RS pala sie. I za to odpowiada przekaznik przy skrzynce ,ale co i jak nie wiem.

Seba ale Miro mi muwił ze przekaznika nie potrzeba

Nie wiem,ale cos musi byc czyms sterowane itd ,tak na chlopski rozum nawet Tam gasna a w RS nie
Stepo takjakrozmawialismy przez tel - gdzies na forum o tym czytalem ,ale to moglo byc wrzucone tak OT do jakiegos watku wiec bedzie ciezko znalezc.
Moze Wilk zajrzy w ten watek i nam podpowie

witam

tak jak seba mowisz

w zwyklym esie swiatla mijania gasna gdy wlaczone sa dlugie a eRSie nie!!!

ps.mam mk5 po swapie z silnikiem 1.6 16V z mk6 pakiet RS
co do lamp to ja mam bynajmniej dwie kostki:
- od swiatel
- elekrtyczna regulacja swiatel
jedno co wiem to kostki MKV i MKVI sie roznia przynajmniej wesja 1.4 a wersja 16.16v

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: gigi24 dnia 2006-06-17 18:06:56 ]

VinCe - przeciez Ty zmieniales lampy wiec powiedz co i jak

Cytat:
2006-06-18 00:26:39, Seba pisze:
VinCe - przeciez Ty zmieniales lampy wiec powiedz co i jak

toz tu nie ma VinCe...:]
a i tak pewnie zrobil tak jak ty... czyli odrazu wymiana wszsytkich klamotow i wiazki kabli....

Cytat:
2006-06-18 00:31:36, pytlar pisze:
a i tak pewnie zrobil tak jak ty... czyli odrazu wymiana wszsytkich klamotow i wiazki kabli....

No byc moze
Micab tez zmienial ,a On swap'a nie robil wiec moze podpowie.

jestem jestem i już pędze z odpowiedzią..
wystarczy tylko zmienić kostki na te Rsowe i już będzie działać..
kupujemy kostkę do lapy Rs (taka sama jak do elektrycznej regulacji), obcinamy seryjną kostkę ze zwykłej lapmy.. odpowiednio lutujemy i juz jest gitarra...

Cytat:
2006-06-18 16:59:30, VinCe pisze:
jestem jestem i już pędze z odpowiedzią.. wystarczy tylko zmienić kostki na te Rsowe i już będzie działać.. kupujemy kostkę do lapy Rs (taka sama jak do elektrycznej regulacji), obcinamy seryjną kostkę ze zwykłej lapmy.. odpowiednio lutujemy i juz jest gitarra...

czyli sie nie pomylilem

Odświeżam wątek po 3 latach
Wczoraj próbowałem podłączyć lampy RS-owe tak jak powinny działać (czyli długie na osobnej żarówce). Napotkałem na problem, w momencie gdy zapalam długie światła, gasną światła mijania. Jak to obejść ? Vince pisze, że wystarczy obciąć starą wtyczkę odpowiednio polutować i wszystko hula (poskąpił jednak szczegółów). U mnie nie działa jak należy. Szperając po różnych wątkach, ktoś wspomniał o jakiejś diodzie wlutowanej w kabelki w wiązce za skrzynką bezpieczników. Proszę o pomoc jak to połączyć, żeby to dobrze świeciło. Dzięki

[ wiadomość edytowana przez: Dumahh dnia 2009-07-14 16:16:32 ]

Nie wiem czy to jest to bo nawet w tym cabsie co robie teraz poprostu przerzucalem instalacje uzupelniajac o brakujace elementy ,ale w wiazce ktora idzie chyba do zespolonego jest wtyczka w kta wsadzilem taka fabryczna diode - nie wiem czy to to ale lampy dzialaja mi jak powinny

Napisz do zeberka on ma schemat tego jak wpiąć te diody w instalacę, osobiscie nie mam esa pod reka zeby spojrzeć ale w wiązke od przelacznika wpinasz sie z dioda i chodzi jak trzeba.

No mam takowy schemacik

Schemacik rysowany na kolanie

Jak by ktoś chciał to mam na zbyciu załe kostki do podłączenia razem z kablami

Z tego schematu to ja nic nie wnioskuje W które dokładnie miejsce trzeba wlutować tą diodę i jaką ?

Czyli chcesz, żeby świeciła się mijania, a jak długie, to wtedy świeca się obie?

obie żarówki sa zasilane przez oddzielny +, i wspólny -.
Bierzesz plus z zasilania długich i dajesz poprzez diodę na zasilanie plusem krótkich. Wtedy po włączeniu krótkich, dioda blokuje zasilanie długich, a po włączeniu długich, zasialnie z nich idzie także na krótkie.To sposób najprostszy. Diodę wstawiasz, gdzie Ci wygodnie. Sądzę, że żeberko przedstawił sposób jak to jest w orginale...