Jakieś kable idące do dysz spryskiwaczy w RS 2000 coto jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , kupilem kilka dni temu RS-a 92 rok , który to miał niedzialąje spryskiwanie szyby , postanawoliśmy sie zato zabrać z moim kuzynem (heposem) i po zdjęciu klipsa okazało sie iż do dysz spryskiwaczy na masce idą jakies dwa kabla , w jakim celu są one tam są . Maks dziwna sprawa
jak ktoś wie to prosze pisać . pozdro Rsik

nie wiem co jest dziwnego w ogrzewanych dyszach spryskiwaczy

podgrzewanie dysz

Ogrzewanie dysz fajna sprawa, przydatne w zimie

jeeeeeeezu ale jestescie szybcy z odpowiadaniem

i mam kolejne pytanko , one sią włanczają jakoś automatycznie czy jest jakiś specialny przycisk ? niewiem bo wczesniej mialem 1.8 16V i takich wynalazków niemial

Witam witam pana RSsika Swoją drogą ciekawy wynalazek taka podgrzewana dysza, szkoda ze nie ma podgrzewanych zbiorniczków płynu do spryskiwacza

[ wiadomość edytowana przez: hepos dnia 2005-11-28 18:00:08 ]

włączają się razem z ogrzewaniem przedniej szyby

dziękówka za te wypowiedzi , musze powiedzieć żeście mnie troche podszkolili w tych fordowskich wynalazkach

dziękówka za te wypowiedzi , musze powiedzieć żeście mnie troche podszkolili w tych fordowskich wynalazkach

Witam, nie tworzę nowego tematu tylko zapytam w tym. Micab napisał że włączają się razem z ogrzewaniem przedniej szyby, a co jest jak ja mam zwykłą? Czy wtedy jest mi zbędne podgrzewanie dysz? Pozdr

Wtedy podgrzewanie można podłączyć pod tylną.
Jeśli masz podgrzewane to bardzo fajnie - jak zimą masz zamarzniętą szybę, to ciepłym płynem psikniesz i lód znika. I płyn nie zamarznie na szybie.

Te podgrzewane dysze grzeją tak mocno że az ciepły płyn leci na szybe?! Myslałem ze chodzi tylko zeby nie zamarzały koncowki!
Kabelki mogą byc też do do oswietlenia. Oczywiście jesli ktoś kiedys założył super tuningowe dysze sprysków