Jak podłaczyć halo w mk6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukałem ale nic nie znalazłem. cos tam było ale to nie to co trzeba. mam skrzynke bezpieczników w której nie ma wyprowadzonych nawet pinów na przełacznik do halo. nie wiem jak zrobic zeby podłaczyc ten przełacznik. druga sprawa to taka ze nie wiem czy mam pin który odpowiada za same halogeny (ale jak nie ma na przełacznik to tego tez nie ma). dysponuje oryginalnymi wiazkami, przekażnikiem itp. itd. elektryk ze mnie zaden wiec prosze o wyrozumialosc. najlepiej jakby ktos pokazal jaki kabelek do czego wiem ze mase od halo moge podłaczyc pod ta od lamp. wiem ze czarny kabelek na zewnątrz auta odpowiada za halo. i pozniej juz nic nie wiem

Z całym szacunkiem: oddaj to auto komuś, kto sie zna. Ty się namęczysz, nagrzeszysz (mową i myślą co najmniej ), a efekt może być żałosny.
Bo skoro w skrzynce nie masz nawet pinów pod bezpiecznik, to najpewniej trzeba będzie to robić częściowo na obwodach zewnętrznych. A skoro nie masz doświadczenia w elektryce, to nawet podpowiedzi mogą nie pomóc.
Ale żeby nie było: jeśli nie masz przewidzianych halogenów w oryginalnej instalacji, to zrobiłbym ją całkowicie na nieoryginalnych wiązkach. Ewentualnie wykorzystałbym wiązkę komory silnika i wiązkę przełącznika. A dalej to już dodatkowy bezpiecznik, przekaźnik i wybór sterowania nim (bo można zrobić halogeny niezależne od świateł głównych, oraz zależne, co zaleca Kodeks Drogowy).

no wlasnie chce to zrobic jak powinno byc, czyli ze swiatlami pozycyjnymi. tylko nie wiem jak podam plus z pozycji to beda sie palic caly czas nawet z dlugimi. do tego potrzebny jest przekaznik. tylko ze od przełacznika do halo odchodza 4 kable i ktory jest odpowiedzalny za co??

Jakby co, to wiem (dopuszczalne u odpowiedzi).
Jakby co, to priv.

Jak by co to mam fotki co i gdzie podłaczyć.
Lub wpisz sobie w wyszukiwarke podłaczenie halogenów a pózniej jeszcze
Instalacja do halogenów RS HomeMade
Tak masz wszystko opisane.

[ wiadomość edytowana przez: zeberko dnia 2009-07-19 19:36:43 ]