Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
holland2 opel vectra B Dębica | 2009-08-25 22:35:43 Kolego Krzydur trzeba bylo montować tego Prins'a a najlepiej montować go u Cromy1 wtedy na pewno auto spalałoby Ci 12l w mieście i 7 na trasie...
|
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-08-26 07:07:26 Kolego Holland spalanie w 5,7 Chemi na prinsie tak jak napisałem jest w tych granicach. nie jedno takie auticzko zrobilismy. i praktycznie nic innego bym tam nie montował.
|
hydrol Laski Małe | 2009-08-26 16:35:36 o co konkretnie Ci zainstalowali? Jaki kolor wtrysków ? Jeden reduktor? Nawet genius max nie obsłuży więcej niz 200 KM , a u Ciebie sporo więcej? |
holland2 opel vectra B Dębica | 2009-08-26 23:35:12
bo praktycznie nic innego nie montujesz... Brc to obsłuży ale kwestia doboru i kalibracji 2x cegła, 2 x gazówka i żółte wtryski ale nie myśl kolego Krzydur że taki silnik bedzie palił na poziomie zwykłej dwulitrówki.... |
krzydur dodge durango rumia | 2009-08-31 15:24:43 Dzięki za informacje nie spodziewam się spalania na poziomie 12l w mieśćie bo to jest poprostu niemożliwe z tym silnikiem.
Wcześniej czytałem gaz forum i statystycznie jest 50/50 prins i brc , natomiast najbliższy serwis robiący DObrze princa jest ponad 150 w jedną stronę.Dzięki za wycieczki do regulacji.Dziękuję wszystkim którzy pochylili się nad moimi wypocinami natomiast nadal nie wiem jak to działa w tym samochodzie u innych, co do koloru to jeżeli to gdziś widać to podobno są niebieskie ale szczerze piszę nie wiem o co do końca chodzi jak by się komuś chciało wytłumaczyć kompletnemu neptykowi to zapraszam . Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-09-01 07:45:42 holland nie wiedziałem ,że brc także cegłami handluje. to są typowo budowlanne czy klinkierka jest w tych instalacjach.
z budowlannym pozdrowieniem croma 1. |
hydrol Laski Małe | 2009-09-01 20:10:52
aby instalacja spalała optymalne ilości gazu potrzebne jest odpowienio wydajny reduktor i równie odpwiednie wtryskiwacza. Jeśli reduktor jest mało wydajny i mało wydajne wytryskiwacze to czasy wtrysku są bardzo długiei auto jest wołowate a zuzywa dużo gazu. Największy reduktor brc tzw cegła (czarny prostopadłościan), to genius max jest za mały do Twojego auta , więc powinny byc zainstalowane dwa. Istotne są też zawór wieloczerpalny i przewód od zbiornika gazu. Wtryskiwacze też muszą byc dostosowane do mocy liczonej na cylinder. Sprawdź w dokumentacji i pod maską i napisz co masz, jeśli chcesz. Prins dobry , ale trzeba dużo jeździć i planowac długą eksploatacje samochodu aby sie zwróciła ta inwestycja. Jeśli się jeździ tylko na własne potrzeby 15 kkm rocznie to nie ma sensu, taniej palić benę ![]() ![]() |
zet77 toruń | 2009-09-01 21:23:52
Croma,wiesz dobrze o co chodzi z tymi cegłami....A tak apropos Prins też ma wady i to zajeb......iste. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2009-09-02 22:10:19
to są Croma takie cegły którymi możesz kiedyś dostać w ł.. ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: holland2 dnia 2009-09-02 22:11:14 ] |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-09-03 05:28:27 my dobrze wiemy co to są i do czego służą te cegły. ale tutaj są też i laicy w tych sprawach. więc może jaśniej.
one sa nie tylko żeby w ł...b dostać ale i j..ja uszkodzić. ![]() ![]() ![]() |
gimak Jastrzębie Zdrój | 2009-09-05 19:02:17 Dawno mie tu nie było ....
Mam Prinsa wprawdzie dopiero 80tys. i nie w czołgu i wad jakoś nie widzę poza (ale nie wiem czy to można podciągnąc pod wadę) trochę wrażliwym reduktorem na zanieczyszczenia olejem z gazu, ale na te dolegliwości cierpią też reduktory innych marek. Kolego krzydur, najpierw sprawdź jakie jest spalanie na benzynie (najlepiej średnie) i dodaj do tego 18-20%, takie w przybliżeniu powinno być spalanie na gazie i porównaj z tym które masz obecnie. |