Centralka Alarmu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Pomużcie mi jeśli możecie Spaliła mi sie centralka alarmu. Nie wiem, czy jak założe od innego Espero to, czy będzie działać wszystko ok. Czy nie okaże się, że jakieś kody są nie tak. Z góry dziękuje. Pozdrawaim.

Alarm nigdy nie był wyposażeniem standardowym w espero, zakładał go diler na życzenie klienta. A to juz wyklucza jakiekolwiek bezproblemówe (bez zmiany połączeń) przekładki.

Jak tu pomuc* , jak nawet nie podałeś nazwy alarmu?

*wszelkie błendy some zamieżone

Odświeże temata

Cytat:
- podłącz się do modułu pod kompem, albo do panela sterowania kierowcy. Jeśli nie masz schematu to raczej nie dasz rady.

Tu kiedyś ktoś napisał zapomnialem nika, a nie mogę znaleść, że trzeba z alarmem podłączyć sie pod moduł, tak by działał na pilota razem z centralnym zamkiem. Ma ktoś może jakiś typ alarmu z Allegro jaki mógłbym sobie kupić ??? Ma ktoś może schmat tak bym sam sobie to podłączył ??? I gdzie się znajduje ten moduł dokładnie. Chciałbym sobie kupić nowy alarm ale nie wiem jak mam go zamontować. Miałem Tytan 4 ale centralka niestety się spaliła prawie z Samochodem... Naszećście pożar został opanowany

Ja mam takie coś Super Forteca
Masz do pobrania schematy montażu.
Jak je zobaczysz i stwierdzisz że dasz rade to zrobić samemu to podjedź na pierwszą lepszą giełdę elektroniczną i tam kup.
Najpierw tylko zapoznaj się ze schematem żebyś nie miał pod górkę w pewnym momencie

Cytat:
2008-02-18 21:29:16, Ikarus260 pisze:
Odświeże temata Tu kiedyś ktoś napisał zapomnialem nika, a nie mogę znaleść, że trzeba z alarmem podłączyć sie pod moduł, tak by działał na pilota razem z centralnym zamkiem. Ma ktoś może jakiś typ alarmu z Allegro jaki mógłbym sobie kupić ??? Ma ktoś może schmat tak bym sam sobie to podłączył ??? I gdzie się znajduje ten moduł dokładnie. Chciałbym sobie kupić nowy alarm ale nie wiem jak mam go zamontować. Miałem Tytan 4 ale centralka niestety się spaliła prawie z Samochodem... Naszećście pożar został opanowany

ja miałem to samo kupilem2 alarm z centralkom i 2 pilotami z innego Esperaka i przełożyłem 3godz roboty jeśli chodzi o samą centralkę to obojętnie jaka założysz kup coś z rozbiórki innego Esperaka będzie działać

Kupiłem z rozbiurki centralkę ale jak zobaczyłem za radiem to juz tam nie mam zbytnio żadnej nstalacji więc sobie tej centralki raczej nie podłączę. Może racja by kupić coś z rozbiurki. Cały alarm. Albo z Allegro nowy tylko jak podłączyć do centralnego zamka

Cytat:
2008-02-19 22:02:00, Ikarus260 pisze:
Kupiłem z rozbiurki centralkę ale jak zobaczyłem za radiem to juz tam nie mam zbytnio żadnej nstalacji więc sobie tej centralki raczej nie podłączę. Może racja by kupić coś z rozbiurki. Cały alarm. Albo z Allegro nowy tylko jak podłączyć do centralnego zamka

z tego co pamiętam to centralka jest przy nodze pasażera nad kompem i nawet po odłączeniu alarmu będzie działać z kluczyka a z alarmu do centralki idą 2 kable w sumie centralka moja miała 6 kabelków podłączenie jest proste podaj mi dokładna nazwę alarmu i centralki to poszukam schematu potem nazwę nowego sprzętu i twoja praca będzie polegała na podmianie kabli ze starej na nowa kable moga się różnic tylko kolorami dasz sobie rade sam bez niczyjej pomocy a jak nie to na Zlocie ci pomogę

Cytat:
2008-02-19 22:02:00, Ikarus260 pisze:
Albo z Allegro nowy tylko jak podłączyć do centralnego zamka

No jak to jak
Normalnie

Centralkę alarmu montujesz np. nad pedałami pod kierownicą
Szukasz kabla który jest odpowiedzialny za centralzamek w wiązce z przednich drzwi do kabiny i tam się wpinasz
W tej samej wiązce znajdziesz kabel odpowiedzialny za otwieranie klapy bagażnika, i jeśli alarm ma dodatkowy wolny kanał, cieszysz się klapą na pilota

>Tutaj< jest fajny alarm.
Z takim alarmem to wartość esperaka nawet by wzrosła

Podziękował koledzy Będę dłubał tylko w jakiejś wolnej chwili Może tą centralkę podłączę Ja mam centralkę od Tytan 4
Cytat:
podaj mi dokładna nazwę alarmu i centralki to poszukam schematu potem nazwę nowego sprzętu i twoja praca będzie polegała na podmianie kabli ze starej na nowa kable moga się różnic tylko kolorami dasz sobie rade sam bez niczyjej pomocy a jak nie to na Zlocie ci pomogę

TYTAN 4. Mam samą centralkę

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-02-20 17:03:41 ]

Cytat:
2008-02-20 17:02:12, Ikarus260 pisze:
TYTAN 4. Mam samą centralkę

Szukaj u producenta

Odświeżę.
Ma ktoś może Centralkę Alarmu Skorpion
Do tego choć z eden pilot by się przydał.
W Nexi mam całą instalację alarmu ok. Tylko brakuje centralki. W przy wymianie Centralki to i pilota na pewno trza nowego
Dodam, ze pilot jest podobny tylko z dwoma przyciskami.

Zdjęcie poglądowe.

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2009-07-25 19:10:08 ]