Problem z alternatorem avensis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam następny problem z toyotą avensis mianowicie na początku traciłem ładowanie okazało sie ze spalone są diody w alternatorze zostało to naprawione i ładowanie jest ,po zamontowaniu
alternatora i daniu nowego paska okazał się ze po przejechaniu kilku kilometrów pasek sie przekręca się nabok bardzo proszę o pomoc zamontowałem juz drugi pasek i dalej to samo co mam zrobic

Albo zle paski ,albo rolki po ktorych pasek sie kreci nie sa na przeciwko siebie.

na starym pasku wszystko było ok a po naprawie kółko na alternatorze wygląda nato jak by było węsze ,czy da sie zamatowac alternator jakos inaczej

Wystarczy zmierzyć (przymierzyć pasek), jeśli to prawda - podmienione (przecież nikt go nie sklepał).
Jednak (jak już wspomniano) obstawiałbym złe ustawienie kół względem siebie.

Dokładnie to się na tym nie znam ale mechanik powiedział ze jest wszystko w osi i ze niema możliwości zamontowa alternatora inaczej wiec sam wziąłem się za szukanie przyczyny na razie zamówiłem oryginalny pasek lecz nie podoba mi się różnica w tych kolach czy da się to podmieni na inne koło

Skoro jest węższe to wydało mi się prawdopodobne, że niechcący (jakiś dziwny zbieg okoliczności) ktoś podmienił.

Paski są znormalizowane - mają określoną ilość rowków i długość - zatem oryginalny czy nie, bez różnicy - byle poprawnie dobrany.