[Mk6 1.8d]Czy będzie pasował silnik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Samochód trochę się przegrzał, od tamtej pory strasznie kopci na biało. Zaczoł o wiele głośniej pracować.
Znika szybko płyn z chłodnicy a więc wydaje mi się że wydmuchało uszczelkę. W zbiorniczku wyrównawczym woda bulgocze a więc tym bardziej stawiałbym na tą uszczelkę.
Teraz mam takie pytanie, czy myslicie że opłaca się go robić (pewnie zawory też będą do roboty, glowica do planowania) sam koszt naprawy wyniósłby ok. 350zł plus uszczelka plus do tego koszt wyjęcia takiej głowicy bo przypuszczam że sam bym nie dał rady.

A więc opłaca się robić?(rocznik grudzień 92)
Czy ktoś z klubowiczy z woj. łódzkiego ma taki sprzęt do planowania głowicy itd. i podjąłby się takiej roboty po niższej cenie?
W ostateczności może ktoś byłby chętny na zakup tego samochodu w takim stanie

A może macie jakieś inne pomysly co mogę teraz z tym samochodem zrobić żeby jak najmnije stracić a jak najwięcej na nim zyskać

[ wiadomość edytowana przez: Paczo dnia 2009-07-31 23:26:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: Paczo dnia 2009-08-01 00:01:38 ]

Proszę o edycje tytułu wątku, zgodnie z regulaminem. W przeciwnym razie wątek zostanie usunięty.

za 500 peelenuf kupisz na allegro cały motor. Nie wiem czy warto się bawić w naprawę twojego, bo przy przegrzanym silniku możesz mieć także pierścienie do wymiany. Do tego przy rozebranym silniku zawsze coś jeszcze się znajdzie do roboty.
Nie wiem czy sprawa zamknęłaby się w 1000 za zrobienie wszystkiego.

Znalazłem silnik ale z 91 roku i teraz pytanie czy bedzie pasował do mojego grudzień 92 rok ??
Bo chyba w tych latach były takie same silniki ?

Wszystkie silniki od 91 do 2001 beda pasowac tam i spowrotem.