Problem z montazem OMVL DREAM XXI N

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
jestem w trakcie podlaczania ww instacji, i napotkałem kilka problemow.

Pierwszy to nie mam pojecia gdzie sygnal obrotow podac, wg schematu kabelek brązowy a z centralki gazowej taki nie wychodzi. Nie podlaczone i wolne to wychodza tylko 2 czarne, jeden zielony, fioletowy i szary (te 2 ostatnie do lambdy). w poprzednim aucie podłaczony był tylko 1 czarny, reszta byla zaizolowana i schowana w peszlach.

Drugi problem komunikat w programie diagnostycznym o braku plusa po stacyjce a schematy ktore mam wogole nie maja zaznaczonego tego polaczenia, wyprowadzenia z centralki tez brak

załaczam schemacik
[image]http://img210.imageshack.us/img210/8531/omvl.th.jpg[/image]

[ wiadomość edytowana przez: tomx1 dnia 2009-07-23 17:11:17 ]

jest rozwiazanie.pojechac do fachowca gazownika.

No i podłączone, działa. Jest jeszcze kilka drobiazgów ale skoro tu odsyłaja kazdego do fachowcow to podziekuje za pomoc.

[quote]
2009-07-23 19:52:30, tomx1 pisze:
No i podłączone, działa. Jest jeszcze kilka drobiazgów ale skoro tu odsyłaja kazdego do fachowcow to podziekuje za pomoc.
[/quote No pewnie bo kazdemu trzeba podać wszystko na tacy.........

Czy je chcialem wszystko na tacy? pytałem czy ktos moze cos wie o rozbienosciach w schemacie, jakby nikt nie wiedzial to nic sie nie stało, bo malo spotykana instalacja.
Może zareagowałem zbyt ostro ale na "pojechac do fachowca" reaguje nerwowo , w tym tygodniu 2 razy ich z innym autem odwiedzałem
W okolicy mimo sporej ilosci gaziarzy mam chyba tylko dwoch ktory podjeliby sie regulacji tej instalcji, reszta nie ma do tego interfejsow czy programow (wogole sie nie chcą podjąc). Inetrfejs i program mam,ale w ostatecznosci nie wykluczam gaziarzy

Tomx1 więcej pokory wobec doświadczonych forumowiczów nic nie kosztuje,wręcz przeciwnie każdy z chęcią pomoże.Ale weż pod uwagę to że my nie widzimy Twojego auta,i czasami bardzo trudno jest odpowiedzieć odrazu dobrze.A tak swoją drogą to z tego co pamiętam to w OMVL brązowy kabel od obrotów chyba jest jeszcze w czarnej izolacji,tak?

Ok
w koncu oddałem fachowcom i sie okazało ze centralka walnieta...
własciciel auta stwierdzil ze chyba wroci do II gen.