Problem z abs trc off.......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam formumowiczów i forumowiczki.
Od jakiegoś czasu mam ogromny problem z 3 diodami trc off vsc i abs. Zapalają się przeważnie przy porannym odpaleniu i czasami jak stoję na światłach przy włączonej klimatyzacji. Wczoraj zrobiłem mały test: włączyłem silnik i wszystko jest ok. Podłączyłem miernik do akumulatora i sprawdziłem napięcie. Przy włączonych ksenonach napięcie wynosiło ok 13,9 V. Następnie załączyłem klimę na Lo i na chwilę spadło nawet do 11V i załączyły się 3 diody na desce rozdzielczej!!!! Co może być przyczyną? Nadmieniam, że przy normalnej pracy silnik ma ok 600 obr/min. Akumulator 60Ah a teraz założyłem 77Ah i bez zmiany. Silnik 2.0 benzyna, wersja Prestige rok 2003. Proszę o pomoc, bo nie znalazłem podobnej sytuacji w innych postach.

ps. dziś nawet przy zmianie biegu na 2 mi się zapaliły (automatyczna skrzynia)

Cytat:
2009-08-01 00:16:24, ukash1981 pisze:
Witam formumowiczów i forumowiczki. Od jakiegoś czasu mam ogromny problem z 3 diodami trc off vsc i abs. Zapalają się przeważnie przy porannym odpaleniu i czasami jak stoję na światłach przy włączonej klimatyzacji. Wczoraj zrobiłem mały test: włączyłem silnik i wszystko jest ok. Podłączyłem miernik do akumulatora i sprawdziłem napięcie. Przy włączonych ksenonach napięcie wynosiło ok 13,9 V. Następnie załączyłem klimę na Lo i na chwilę spadło nawet do 11V i załączyły się 3 diody na desce rozdzielczej!!!! Co może być przyczyną? Nadmieniam, że przy normalnej pracy silnik ma ok 600 obr/min. Akumulator 60Ah a teraz założyłem 77Ah i bez zmiany. Silnik 2.0 benzyna, wersja Prestige rok 2003. Proszę o pomoc, bo nie znalazłem podobnej sytuacji w innych postach. ps. dziś nawet przy zmianie biegu na 2 mi się zapaliły (automatyczna skrzynia)

Moze napisz jakie auto i model ???

Toyota Avensis 2.0 D4 2003r kombi Presige

Cytat:
2009-08-01 00:16:24, ukash1981 pisze:
Witam formumowiczów i forumowiczki. Od jakiegoś czasu mam ogromny problem z 3 diodami trc off vsc i abs. Zapalają się przeważnie przy porannym odpaleniu i czasami jak stoję na światłach przy włączonej klimatyzacji. Wczoraj zrobiłem mały test: włączyłem silnik i wszystko jest ok. Podłączyłem miernik do akumulatora i sprawdziłem napięcie. Przy włączonych ksenonach napięcie wynosiło ok 13,9 V. Następnie załączyłem klimę na Lo i na chwilę spadło nawet do 11V i załączyły się 3 diody na desce rozdzielczej!!!! Co może być przyczyną? Nadmieniam, że przy normalnej pracy silnik ma ok 600 obr/min. Akumulator 60Ah a teraz założyłem 77Ah i bez zmiany. Silnik 2.0 benzyna, wersja Prestige rok 2003. Proszę o pomoc, bo nie znalazłem podobnej sytuacji w innych postach. ps. dziś nawet przy zmianie biegu na 2 mi się zapaliły (automatyczna skrzynia)

Masz jakis problem z obluzowana klema albo z masami z akumulatora na silnik i na nadwozie,jezeli je poprawisz i problem dalej wystapi,to cos z alternatorem ale raczej to pierwsze.

Cytat:
2009-08-01 17:23:44, Bigelektron pisze:
Masz jakis problem z obluzowana klema albo z masami z akumulatora na silnik i na nadwozie,jezeli je poprawisz i problem dalej wystapi,to cos z alternatorem ale raczej to pierwsze.

Dzięki wielkie. Posprawdzam wszystko i dam znać.
pozdrawiam