MotoNews.pl
3 Swap 1.1MPI warkot z przepustnicy! (237881/0) - PT

Swap 1.1MPI warkot z przepustnicy!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, Mam problem ze swapem. Jechałem sobie kulturalnie, zaczął mi tak jakby przerywać. Zatrzymałem się, no i jest coś takiego, ze jak mu dodaje gazu to się dusi i nie wkręca się na obroty, a z przepustnicy słuchać taki głośny warkot jakby z urwanego tłumika. Na wolnych obrotach jest w miarę normalnie. Nie ma w ogóle siły jechać. Proszę o pomoc, może ktoś się już tym spotkał.
Zmieniałem już cewki, przewody WN, krokowy działa, TPS również

[ wiadomość edytowana przez: Zbyszu138 dnia 2009-10-03 12:41:41 ]

przestawil sie rozrzad? wali kompresje w kolektor ssacy? sprawdz klin na wale...

Cytat:
2009-10-03 12:35:24, Zbyszu138 pisze:
Witam, Mam problem ze swapem. Jechałem sobie kulturalnie, zaczął mi tak jakby przerywać. Zatrzymałem się, no i jest coś takiego, ze jak mu dodaje gazu to się dusi i nie wkręca się na obroty, a z przepustnicy słuchać taki głośny warkot jakby z urwanego tłumika. Na wolnych obrotach jest w miarę normalnie. Nie ma w ogóle siły jechać. Proszę o pomoc, może ktoś się już tym spotkał. Zmieniałem już cewki, przewody WN, krokowy działa, TPS również [ wiadomość edytowana przez: Zbyszu138 dnia 2009-10-03 12:41:41 ]

No jak bracie zrobiłes przegląd? Znalazłeś jakiegoś normalnego diagnoste?

stawiam na za małe ciśnienie paliwa

ja mialem cos podobnego, zdawalo mi sie ze nie robi na pierwszej swiecy a okazalo sie ze tzeba bylo zatknąc przewod co idzie z kolektora ssacego do serwa

Znalazłem przyczynę.. uwalona była lambda.... zmieniłem na drugą i wszystko wróciło do normy, co do rejestracji to swap został mi na jazdę po podwórku.. niema możliwości rejestracji....

Jak nie ma mozliwosci? Opinie rzeczoznawcy masz? Przeglad rozszerzony zrobiles?

Cytat:
2009-10-04 17:04:21, Zbyszu138 pisze:
niema możliwości rejestracji....

oj co Ty pitolisz - słabo się starasz albo u Was w White stocku takie zjeby po urzędach i stacjach siedzą...
Ludzie tu na forum porejestrowali nie takie wydumki jak zwykły swap 1.1 więc nie pierdziel tylko jedziesz, nie poddajesz się.

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2009-10-05 07:45:45 ]

to dlatego stoi na allegro? rzeczoznawca jakis normalny i ogien a nie...

rzeczoznawca wystawi mi opinię dopiero jak przejdę jakieś tam badania w ITS w celu zarejestrowania tego jako SAM. Według rzeczoznawców inaczej sie nie da. Do tego potrzebny atest spawacza, homologacje profili które tam wspawałem i w ogóle.. to jest popier*****

U ilu rzeczoznawców byłeś?

u wszystkich w Białymstoku , ale oni tam się znają ze sobą i się nawzajem konsultują, także jak próbowałem u innych, to znali temat i mowili to samo co poprzednicy.

A spróbuj może gdzieś obok Białegostoku, ale faktycznie tragedia tam jest... banda durniów.

Jedź do poSuwałek

Wiesz co bracie jak bedziecsz jeszcze raz u jakiegos CUDOWNEGO rzeczoznajwcy u siebie to pokaz im forum niech poczytają pajace.

Własnie wspominałem im o forum i powiedział , że na forum to sobie każdy byle co może gadać, albo zebym jechał do tych z forum niech mi zrobią. Porazka ale co im zrobić...

Cytat:
2009-10-07 15:28:22, Zbyszu138 pisze:
albo zebym jechał do tych z forum niech mi zrobią.

Co jest problemem zeby to zrobic?

to ja bym się za wiele nie namyślał, tylko załadował malucha na lawete albo na sztywny i jechał do najbliższego pewnego rzeczoznawcy (ktośz forum napewno poleci), po czym pojechał zarejestrowanym autem do tamtych bubków i pokazał, że jednak na forum sie da...

OOO tak to jest bardo dobra koncepcja

Chyba najbliżej w warszawie do Żurawia uderz