Witam. Jutro zabieram się za wymiane łożyska z przodu. Co muszę wiedzieć ( jakie narzedzia - poza podstawowymi oczywiscie - i jakie trudności mogę napotkac ) ???
[ wiadomość edytowana przez: bociansan dnia 2009-08-14 17:44:48 ]
O problemach z silnikami , wtryskami wszyscy wszystko wiedzą - "co do milimetra! " ... a nikt nie ma pojęcia o wymianie łożyska?!? czy zeby je wymienic potrzebna jest prasa ( bo tak mi sie o uszy obiło ) czy ,oże żal wam d..py ściska ze wy jedziecie do mechanika a ja (nawet bez waszej pomocy ) sam sobie poradze !!!
prasa nie jest konieczna, ale gdybyś ją miał posżłoby ci o wiele szybciej niż np. wybijanie łozyska przecinakiem i młotkiem , no ale jak masz palnik to mozesz trochę podgrzać zwrotnicę wtedy łatwiej wyjdzie , oczywiscie bez przesady z tym podgrzewaniem
otóż to - bierzesz piaste z lozyskiem, przecinak młotek i tak:
1. patrzysz podjerzliwie na piaste, potem na narzedzia
2. mocujesz to w czyms sztywnym, np imadle
3. ponownie spogladasz podejrzliwie
4. do reki przecinak/pobijak cos rownie uzytecznego z koncem ktory bedzie wymiarem wygodny do wybijania
5. przesuwając się wzdłuż obwodu łożyska, naparzasz miarowo (ale sensownie) przecinakiem w brzeg, a łozysko wychodzi.
6. odwrotnie podobnie, delikatnie pobijasz to tu, to tam a lozysko wchodzi.
Zamiast przecinaka lepiej dopasować jakąś okrągłą tulejkę, stare łożysko czy coś takiego, żeby równmiernie naparzać tym młotkiem. Tylko tak żeby nie poniszczyć krawędzi młotkiem czy przecinakiem.
panowie... prosilbym o wsparcie... co mniejwiecej (jakie narzedzia) potrzeba do rozebrania tego dziadajstwa? podstawowy zestaw kluczy + nasadowki + mlotek i sciagacz do lozysk wystarczy?
mowiliscie ze najlepiej wyciagnac cala poloske i "na stole" wydrzec lozysko pomagajac sobie mlotkiem... ciezko sciagnac polos?
co jeszcze w escorcie moze buczec? wymienilem lozyska z tylu po ponad miesiecznym buczeniu, a tu zonk... ciszy brak.. z bombowca B17 zrobil mi sie nieco mniejszy B25... dodam ze mam wrazenie, ze podczas hamowania chyba troszke czuje chrobotanie na kierownicy, a podczas wysprzeglania mam wrazenie... hmm... a nawet na pewno czuje delikatne chrobotanie na pedale sprzegla (tylko podczas jazdy).