| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Spawn669 Sympatyk FEFK Essi Kombi strzelin | 2009-08-24 18:13:00 Witam
Mam problem. Tzn Dolozylem do auta ABS. Wiazalo sie to z zmiana instalacji elektrycznej, zmiana przewodow hamulcowych przednich, serwo zostalo moje ale zmienilem pompe z wersji ABS, zestaw pedalow (dodatkowy czyjnik) no i oczywiscie doszla pompa ABSu... Na razie niestety nie moge podlaczyc czujnikow na kolach poniewaz brakuje mi jednej piasty z otworem na czujnik :/ Z tego powodu niepodpiete sa wszystkie czujniki... na zegarach swieci sie kontrolka ABSu. Ale na razie chcialem zeby auto mialo hamulce bez ABSu wszak trzeba nim jezdzic. I ku mojemu zdziwieniu nie moge odpowietrzyc ukladu, tzn pedal jest miekki a przy zdjeciu odpowietrznikow czy to z przednich czy z tylnich hamulcow plyn nie leci...
Co to moze byc?? Moze pompe trzeba jakos odpowietrzyc?? Pomozcie [ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2010-02-07 20:15:32 ] [ powód edycji: dostosowanie tematu do nowego regulaminu ] |
FAROW Sympatyk FEFK Chorzów | 2009-08-25 13:56:57 Odpowietrz najpierw pompę ABS-u na przewodach. Potem sie zabierz za koła. Pompe na odpalonym silniku albo na zapłonie chociaż. Pozdrawiam! |
Spawn669 Sympatyk FEFK Essi Kombi strzelin | 2009-08-25 21:39:12 juz wszystko jasne:
inne jest serwo od auta z ABSem a inne bez... Zmienilem serwo i wszystko ladnie sie odpowietrzylo. A co do samego montazu, to nie jest to takie latwe jak sie co niektorym wydaje: Musisz miec: - przewody hamulcowe (wszystkie ktore sa pod maska) - pompe ABS - serwo od essiego z ABS - najlepiej cala instalacje elektryczna auta z ABSem - piasty z przodu z otworami na czujniki - belke z tylu z otworami na czujniki i to chyba wsio... aaa i jeszcze duzo samozaparcia
lista dosc spora i kopletowanie calosci mija sie z celem... Jak juz chcesz to lepiej kupic rozbitka w wypasie i od niego przeszczepic co trzeba (ja tak robie) [ wiadomość edytowana przez: Spawn669 dnia 2009-08-25 21:39:50 ] [ wiadomość edytowana przez: Spawn669 dnia 2009-08-25 21:41:00 ] |