| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2003-08-17 20:44:49 Po pierwsze- zalezy Ci na 132 czy na silniku od 132 po ty, zeby wsadzic go do DFa?
Jesli tylko na silniku to ja bym sobie darowal... Jesli zas chcesz czala 132 po to, zeby ja zrobic i jezdzic nia to musisz wiedziec, ze naprawy blacharskie do tanich nei naleza, chyba ze masz znajomosci albo umiejetnosci i warunki zeby zrobic samemu. Mi osobiscie 132 podoba sie srednio (szczegolnei wnetrze- full plastiku) ale i tak jest to auto o klase wygodniejsze od 125p. Tylko, ze zeby doprowadzic je do stanu uzywalnosci napewno troche kasy wlozyc trzeba. Jesli zeszliby z cena do 1000 zl albo i mniej to zastanowilbym sie. ale 1500zl za 132 do blacharki i z silnikiem w stanie niewiadomo jakim to moim zdaniem zbyt wygorowana cena (za swoja 131 dalem poltora roku temu 1000 zl (kombi, hak, legalny gaz, elektryczne szyby, centralny zamek, wspomaganie, tez 2.0 pod maska i blacahrsko mialo byc wszytko ok (dziur nie bylo, tylko miejscami blacha byla miekka....) 1500 to moim zdaniem za duzo [ wiadomość edytowana przez: kosa131 dnia 2003-08-17 20:50:11 ] |
![]() OETTINGER F&F Sympatyk DF KOMBI KROSNO, DUKLA | 2003-08-17 23:07:13 dzwonilem do goscia mowile ze cena jest do ugadania
rozmawialem z tata mowil zeby zostawic to auto w calosci.... a jezeli chodzi o blacharke to ja jako malolat nie zrobie a zrobi mi tato bo on w tym jest kumaty i tanim kosztem da sie zrobic drzwi sa zdrowe kolor srebrny progi do roboty i nie wiem czy spod bo sie nie kladlem pod niego jutro bede wszystko wiedzial i napisze co z tym autem oby dobre...... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-17 23:28:41 Jesli poza nadwoziem autko jest OK i dalo by sie 2-3 stoofki utargowac to ja bym je wzial ale tylko dla silnika, gazu, elektr. szyb, zegarów, foteli z kanapą i wszystkiego innego co można wsadzić do Kanta. Mój DF ma prawie wszystko do wymiany/zrobienia, a silnik 2.0 okazal sie byc w strasznym stanie. Jesli jest mozliwosc odpalenia, sprawdzenia jak chodzi (i jeździ) to ja go chce Dla samego posiadania 132 bym go nie brał bo to nie mój styl, ale może warto |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2003-08-17 23:33:27 jak dzwi zdrowe to dobrze- progi zawsze od czegos idzie przerobic (najpredzej chyba od poldka- ja u siebei mam lewy zwezony z poloneza, ale np Walezy do 131 wkladal polonezowski prog i kratownice) a rzezbienie dzwi do przyjemnych nie nalezy= blacah lubie sie falowac i wychodza cuda na kiju- trzeba robic zastrzyki palnikiem itd- ogolnie nic przyjemnego. . Podkloga, podproza z podciagami- to powinno byc takie samo jak w poldku, w koncu to auta oparte na tej samej plycie podlogowej. Jak masz warunki to moim zdaniem za 1000zl moznaby wziac |
![]() OETTINGER F&F Sympatyk DF KOMBI KROSNO, DUKLA | 2003-08-18 22:34:47 no bylem dzisiaj ogladnac to auto i dalem zaliczke zeby go nie sprzedal
no wiec tak rocznik 1982 silnik 2.0 pali tylko na 2 baniaki sportowa kierownica-zarombista,el.szybki ale to co najwazniejsze to tak drzwi zdrowe lakier troche porysowany progi do roboty i nadkola tez ale nadkola to nawet nie trzeba wymieniac tylko troszke wstpawac poszpachlowac i takie tam do auta jest drogi silnik w ktorym przeskoczyl pasek rozrzadu ale bez gaznika cena 1000 zlw srodku autko dobrze utrzymane a z zewnatrz jak z zewnatrz gorzej z silnikiemale mi wlasnie o silnik glownie chodzilo moze sie z 2 zrobi jeden i kupi pare czesci a jak nie to trzeba bedzie troche wydac na to cudenko ale postanowilem ze zostawie go takim jakiim jest i nie bede jednach przerzucal jednostki do DF a jak narazie to do tej pirafiolki zaloze silnik od poloneza 1.6 bo blacha poczeka bo nie wyglada to najgorzej i moze sie jeszcze nizej utarguje i powiedzcie mi czy ja wogole dobrze robie????????????????????????????????????????????/ |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-08-18 22:38:05 ja jestem na tak .... |
![]() OETTINGER F&F Sympatyk DF KOMBI KROSNO, DUKLA | 2003-08-22 18:41:43 noi kupiłem sobie fiata.........mirafiori2.0
i powiedzieć że w tym aucie nigdy nie była robiona jeszxcze blacharka,wiec za niedługi czas trzeba będzie coś koło tego auta porobić rozebrałem silnik ten co był luzem i okazało się ze trzeba będzie w nim zmienić pierścienie i panewki i to wystarczy....ale ja zrobie cvhyba generalke i bedzie silnik jak dzwon...narazie zbieram kase i czyszcze wszystkie cześci do silnika |