Ale Polonez !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie co wynalazłem w sieci.

Hmmm chyba namowie ojca zebyu sobie takiego zrobil tylko jak take cosik zrobic z atu??????

Można go zobaczyć w muzeum techniki w Norblinie

Tam siedzi coś od ferrari, wsadzony centralnie. Podobno ktoś się miał tym zaopiekować w ramach pracy inż.

Reklama "Pewex" jest extra, chyba sonie taką walne...

Tam siedzi coś od ferrari, wsadzony centralnie.
Cytat:

nie wiem czy jeszcze siedzi ale siedział silniczek od Lanci stratos

Cytat:
2003-08-21 20:01:48, KLOCEK pisze:
nie wiem czy jeszcze siedzi ale siedział silniczek od Lanci stratos

a co w tej Lancii siedziało, nie silnik z ferrarki

To jest Polonez Stratos

285 koników, 230kph i reszta tu:

Silniczek

Cytat:
a co w tej Lancii siedziało, nie silnik z ferrarki

A dokładnie to z Dino.

K.Y.

no... wypasowy.. mopgbym miec taki silniczek :>

WSTAWIE TAKI SILNIK DO BAKA!!!!

cos strasznego.. szkoda ze takiego cuda i tym podobnych nie mozna zarejestrowac po nikt sie pod to nie podłozy ehheh a do zabawy raczej za drogie.

ale pomysł srogi

Cytat:
cos strasznego.. szkoda ze takiego cuda i tym podobnych nie mozna zarejestrowac po nikt sie pod to nie podłozy ehheh a do zabawy raczej za drogie.

Rejestrować? To auto chyba jest zarejestrowane, a jakbyś się uparł, to jako unikat pewnie by się dało na żółtych blachach. Problemy są dwa: po pierwsze obecnie auto nie jeździ i stawiam dolary przeciw orzechom, że muzeum po prostu nie stać na doprowadzenie wózka do stanu używalności, po drugie, może to i lepiej, że nie jeździ, bo wózek był ponoć ekstremalnie trudny w prowadzeniu (takie Clio V6 tylko w starszym, na poły polskim wydaniu .

K.Y.

Tego poloneza zrobili po tym jak Jaroszewicz rozjebał lancie stratos i praktycznie tylko silnik do czegos sie nadawał....
Pozdr OSS

moze by tak replike?

bierzemy borewicza i serce+skrzynia z np pontiac fiero i jaaazdaaa

druga opcja to: bierzemy poldka trucka zdejmujemy skrzynie i na ramie montujemy silnik np taki jak napisalem wyzej, calosc przykrywamy cwiartką poldka

takie pomysly mi chodza po glowie

znalazlem pare fotek tego sprzeta oto one ...

Wejdzcie sobie na nasze forum FSOAUTOKLUB dział ZLOTY jest tam trochę fotek tego POLDZIA zrobionych na ostatnim zlocie w poprzedni weekend. Fura niestety niejest na chodzie
MA zablokowany wał. A silnik jest od LANCI STRATOS, moc 285KM.

[ wiadomość edytowana przez: BIALY_1987 dnia 2003-08-22 18:31:41 ]

opis tego auta znajduje sie w czasopismie GT

Auto jest POTEZNE oczywiscie fso

A chłodnice ma od stara czy cos takiego (Mam zdjecie ale nie wiem jak je umiescic tutaj)

[ wiadomość edytowana przez: lo3ek dnia 2003-08-23 12:22:11 ]