MotoNews.pl

Podłączenie instalacji po 1,5 roku nieużywania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam zamiar kupić samochód (Honda Civic 1,5 16v 90km) i sprzedawca powiedział że samochód ma od 1,5 roku odłączoną elektrykę instalacji, ponieważ nie chciał jeździć na gazie. Twierdzi że wystarczy aby podpiąć pod kleme minus i pojechać na ustawienie tego gazu, gdyż przez taki okres czasu komputer się pewnie rozprogramował i wszystko będzie chodzić.
W związku z tym mam pytanie czy to że ta instalacja przez taki okres nie była używana mogło jej jakoś zaszkodzić i może teraz auto nie chodzić tak jak powinno, czy nie ma to żadnego wpływu?
I ile może kosztować takie ustawienie gazu?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Nieuzywanie nie ma wplywu. Tymniemniej ja bym podchodzil to tego bardzo ostroznie , cos tam pewnie jest nie tak , bo gdyby wystarczylo podpiac i wyregulowac i mozna bylo normalnie jezdzic , to poprzedni wlascicel by to zrobil

On niby to auto sprowadził i zaraz mu założył LPG, jeździł tak prawie 2 lata później kupił sobie inny samochód i ten dał żonie która jeździ tylko po mieście na krótkie trasy (dom, przedszkole, sklep) i twierdzi że "szkoda mi było niszczyć silnika dla tych paru groszy oszczędności". Albo dobrze wymyślona historyjka albo...
Mówi że auto przed odłączeniem cały czas dobrze chodziło na gazie i aby sam tak myśli że pewnie po podłączeniu by trzeba ponownie ustawić.
Ma racje? czy jak wcześniej było ok to teraz też od razu musi być ok bez żadnych regulacji?

a jaka tam jest instalacja?

na pewno z komputerem - chyba II generacja...