Ospojlerowanie omega A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich mam male pytanko czy wie ktos gdzie w naszym pieknym kraju mozna dostac ladne elementy do tuningu omegi A w cenach nie przekraczajacych jej zakupu MAM JUZ TRZECIA TAKA OMEGE W ZYCIU OBIE PIEKNIE ZROBIONE NIESTETY Z POWODOW FINANSOWYCH MUSIALEM JE SPRZEDAC TERAZ MAM KOLEJNA ALE Z TYCH SAMYCH WZGLEDOW CO SPRZEDAZ TAMTYCH NAJBRZYDSZA ITAK MUSZE ROBIC BLACHARKE I LAKIER WIEC DLATEGO ZE KOCHAM TE AUTA CZCE JA UPIEKRZYC. JESLI KTOS MA JAKIES NAMIARY TO Z MILA CHECIA SKORZYSTAM

Alledrogo i wszystko na ten temat...
Jest tam spor Omeg 3000 na części, to ospojlerwanie można kupić za dobre pieniądze...
Z praktyki prponuje także zakupić zawieszenie (sprężyny) z 3000, byle były orginalne, bo trszkę obniży samochód, ale nie będzie za twardo!

Cytat:
2009-07-10 21:32:42, CORVAX pisze:
witam wszystkich mam male pytanko czy wie ktos gdzie w naszym pieknym kraju mozna dostac ladne elementy do tuningu omegi A w cenach nie przekraczajacych jej zakupu MAM JUZ TRZECIA TAKA OMEGE W ZYCIU OBIE PIEKNIE ZROBIONE NIESTETY Z POWODOW FINANSOWYCH MUSIALEM JE SPRZEDAC TERAZ MAM KOLEJNA ALE Z TYCH SAMYCH WZGLEDOW CO SPRZEDAZ TAMTYCH NAJBRZYDSZA ITAK MUSZE ROBIC BLACHARKE I LAKIER WIEC DLATEGO ZE KOCHAM TE AUTA CZCE JA UPIEKRZYC. JESLI KTOS MA JAKIES NAMIARY TO Z MILA CHECIA SKORZYSTAM

wlasnie o czyms takim myslalem a nie masz moze pojecia czy mozna dorwac gdzies reperaturki tylnich nadkoli ale cos na styl evo500 bo jada juz do mnie z cholandi ladne 16 calowki z oponka 225 i chcialbym je troche pokazac

Ja mam reperaturki...w komplecie z evo. Chcesz kupic ?

Sprężynami od 3000 nie obniży dwólitrówk,i nie obniży całego auta,poniekąd tyłł.Sprężyny od 3000 są innej charakterstyki. Napewno nie obniżą omegi, ale utwardzą.Trzeba szukać sportów do omegi A 2.0.
Reszta jak Koledzy piszą.
Pozdrówka po % )

admeen a ile za to evo? ALE WATPIE ZE STAC MNIE NA ZREALIZOWANIE TAKIEGO MARZENIA DLATEGO PRUBUJE UPODOBNIC MOJA OMESIE TYLE ZE ZAPYTAC NIE ZASZKODZI

golf powiadasz no musze sprobowac zobaczyc jak to by wyjzalo ciekawe czy mi na nich lekkie poszerzenie tylu wyjdzie

Jak już robisz kichę to mam z pozostałości z Golfa1 cabrio cały komplet plastyków jak dopasójesz to napewno wyjdzie EVO 2
w komplecie:
1- zderzak szeroki przód
1- zderzak tył
4- nakładki na nadkola
2- listwy progowe
będzie Evo jak się patrzy
Cytat:
golf powiadasz no musze sprobowac zobaczyc jak to by wyjzalo ciekawe czy mi na nich lekkie poszerzenie tylu wyjdzie

nie no nie rubcie sobie jaj nie kazdego stac na kupno EVO czy LOTUSA a jak juz robie blacharke to cos bym poczarowal ale najlepiej wedlug sprawdzonego przepisu WLASNIE PO TO ZEBY NIE WYSZLA KICHA CHCE JA UPIEKSZYC A NIE SPASKUDZIC W NAJGORSZYM WYPADKU BEDE FORMOWAL Z BLACHY ALE WTEDY CZEKA MNIE MOZOLNA I ZMUDNA PRACA A NIE BARDZO MAM NA TO CZASZEBY TO DOKLADNIE DOPIESCIC W INNYM PRZYPADKU WYJDA DWIE ROZNE STRONY A TO DOPIERO BEDZIE KICHA

Omega A Irmschera 4.0 ma nadkola okrągłe, bez dużych poszerzeń i bez wielkich achów i echów a wygladan napewno lepiej niż standard. Proponuje podpatrzeć i faktycznie dobrac sobie krzywizne z innego auta. Druga szkoła to zeby zachowac podobny rant (a klepanie takiego jest mozolne) bierze sie dwa błotniki przednie wycina potrzebne elementy i wspawuje.

Trzeba najpier wiedziec co a potem szukac rozwiazań. Takiego poszerzenia na gotowo jak w Evo nie ma w żadnym samochodzie.
Wszystko bedzie ..prawie jak...

Druga sprawa to poszerzenie błotnika wymusi dystanse... trzeba sie z tym liczyć, że łożysko tez to odczuje.

[ wiadomość edytowana przez: Mr_Brayan dnia 2009-07-23 14:48:19 ]

Mr. Brayan ma rację .
Jak już chcesz kombinować z nadkolami to szukaj od auta o rozmiarach kół 15 - 17" a nie 13" bo jedno że w takim dużym aucie gówniano wyglądają małe nadkola a i koła mogą się nie zmieścić,po drugie oprócz tylnych nadkoli to już poszeż przednie.
może być passat B,
Cytat:
Omega A Irmschera 4.0 ma nadkola okrągłe, bez dużych poszerzeń i bez wielkich achów i echów a wygladan napewno lepiej niż standard. Proponuje podpatrzeć i faktycznie dobrac sobie krzywizne z innego auta. Druga szkoła to zeby zachowac podobny rant (a klepanie takiego jest mozolne) bierze sie dwa błotniki przednie wycina potrzebne elementy i wspawuje.

Trzeba najpier wiedziec co a potem szukac rozwiazań. Takiego poszerzenia na gotowo jak w Evo nie ma w żadnym samochodzie.
Wszystko bedzie ..prawie jak...

Druga sprawa to poszerzenie błotnika wymusi dystanse... trzeba sie z tym liczyć, że łożysko tez to odczuje.

Jak się koła nie zmieszczą? i po co z przodu poszerzać? Chodzi o wycięcie nadkola i jakoś zasłonięcie tego żeby brzydko nie wyglądało... a z przodu jest wystarczająco szerokie... to tył jest zmaszczony i płaski pod każdym kontem

Za dużo roboty z przeszczepem od senatora i szpachla potem malowanie... lepiej wyciąć nadkole i ładnie zasłonić jakimś plastikiem żeby szpachli nie było i żeby sama goła blacha wycięta nie została. Bynajmniej takie jest moje zdanie Tylko ciekawe jak to będzie wyglądać... zawsze warto sprawdzić może efekt jakiś będzie... lepsze to niż płasko ścięte nadkola :/

Wierz mi masz juz tyle szpachli na tej 3000, ze jeszcze troszke na nadkolach roznicy nie robi

Tak? a sprawdzałeś ją? Zapraszam z testerem. Pozdrawiam

Cytat:
2009-07-25 11:46:35, Pabelo pisze:
Wierz mi masz juz tyle szpachli na tej 3000, ze jeszcze troszke na nadkolach roznicy nie robi

zobacze co zadecyduje napewno wstawie w tym poscie fotkii sami ocenicie a w razie wachania porobie przymiarki tez wstawie fotki i bede czekal na opinie

chlopaki mam maly problem moje zelazo od spodu wyglada jeszcze gorzej niz z zewnatrz TO CHYBA AUTO PO POWODZIOWE BO... TAKIEGO POMORU JESZCZE NIE WIDZIALEM SZLAK MNIE TAFIA BO BRAKUJE MI KASY A TU JESZCZE TAKIE CYRKI W ODPOWIEDNIEJ KATEGOR CZYLI SPRZEDAM KUPIE WPISALEM ZE POSZUKUJE KAROSERI JAK KTOS COS WIE TO PROSZE O INFORMACJE MOZE BYC TERZ NA PRIV.

odetchnij głęboko i ochłoń, pomyśl nad gramatyką, interpunkcją i logicznym składaniem zdań, NIE KRZYCZ, edytuj i popraw swój kulawy wytwór i może ktoś będzie w stanie Ci pomóc

no fakt to co wypisalem wola o pomste do boga. Poprostu mam takie nerwy na to auto ze brak mi juz nawet sil na dalsza prace nad blacharka.

Sprzedaj parcha, kup auto w ocynku. Będziesz miał problem z głowy.

Pozdrawiam Damian