MotoNews.pl

Pompa wody wymiana?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wymieniał w 7A-FE pompe wody jakieś wskazówki co można spi......yć lub jakieś ułatwienia . kupiłem na allegro i właśnie do mnie idzie piękna nowa pompa Aisin ale jak patrze na silnik to boję się do tego zabrać

ja tylko w 4a-fe. i uszkodzilem pokrywe zaworow, bo za mocno dokrecilem sruby...

a to tżeba pokrywe zdejmować??

nie wiem jak jest w twoim silniku, ale w moim musialem zdjac pokrywe, aby zdjac plastikowa oslone rozrzadu. sruby od pompy wody byly za nia schowane.

Cytat:
2009-08-11 15:08:11, kleeb pisze:
nie wiem jak jest w twoim silniku, ale w moim musialem zdjac pokrywe, aby zdjac plastikowa oslone rozrzadu. sruby od pompy wody byly za nia schowane.

To pewnie tak samo bo to takie same prawie silniki ale widocznie niezbyt dobrze obejrzałem to jakby co to dużo więcej roboty

i pamietaj o wyczyszczeniu miejsca na uszczelke, bo pewnie ze starej sporo zostanie...

Z pod pokrywy zaworowej?? zaraz zobaczę bo właśnie mi przysłali pompę i idę robić ale niewiem co może człek po 3 drinkach

pod pompą wody

Cytat:
2009-08-16 13:21:01, kleeb pisze:
pod pompą wody

uszczelka jest ale taka bardzo twarda więc raczej będzie w całości ale jak się wziołem do roboty to się okazało że to nie pompa tylko wąż za pompą a całe zamieszanie robi uszczelka ale pod głowicą albo sama głowica więc jest grubsza partanina może od razu cały silnik przeszczepie niedrogie są , sam niewiem?

uuu to grubsza robota sie szykuje... a skad wiesz ze to uszczelka pod glowica??

Wywala mi wode zbiorniczkiem i smierdzi w nim spalinami

no to by mialo sens