| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MAGNUM 125 Reda | 2003-08-24 18:43:50 ja myśle ze źle podeszłeś do sprawy, kobieta/facet pomyslała ze sobiejaja robisz i tyle.
moze trzeba było wyjaśnić że autko ma zmieniony silnik i ze masz na to wszelkie dokumenty full legal itd.. |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2003-08-24 19:28:41 Dokładnie sądze tak samo gosciu/babka przy telefonie niewie ze sa malce 1.1, 900 itp... moze sprobuj jeszcze raz |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2003-08-24 22:20:04 Ja się ubezpieczałem w Samopomocy tam chyba nie ma takich jaj |
lunatyk F&F Sympatyk unolot Kraków | 2003-08-25 00:20:25 Przerabialem to samo... bazuja na programie, ktory po podaniu modelu i pojemniosci silnika i jeszcze innych czynnikow okresla wysokosc stawki, ale musi byc to pojemnosc "seryjna". Coz, stracili kolejnego klienta...
"nie mozemy Panu niczego zaoferowac" |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-25 01:03:31 Ja tak jak znaczna część "fiatowców" ubezpieczony jestm w samopomocy!! Ja jak zwykle patrzyłem na koszty!! Ale myślę, że nie powinno być większego problemu!! |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-25 01:30:54
A ja jak znaczna część "25-letnich fiatowców" ubezpieczony jestem w PZU - w końcu tylko po to brałem "weterana szos" OC bez zadnych znizek z mojej strony i ze zwyzka +30% za wiek (skubance do 26 juz podniesli) placilem 338zl Myslalem ze mnie ch.. strzeli - pół tysiąca za rejestracje + OC [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-08-25 01:32:15 ] |
satiz F&F Sympatyk Bielsko-Biala | 2003-08-25 08:29:33
Ja tez z racji weterana szos ubezpieczylem sie w PZU w koncu rok produkcji 73. Nie wiem jak to eraz bedzie wygladalo jak sie dowiedza,ze mam poj. 1116. A z tym podniesieniem wieku do 26 to mnie zaskoczyles Moja stawka na rok 577 jak to sie stalo,ze placisz mniej?!!! |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-08-25 09:30:53 A właśnie jak to jest w pzu z tym weteranem szos? Race_D może byś coś napisał o tym bo za 1,5 roku mój osiągnie wiek 25 lat |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2003-08-25 09:41:08 No ja tez jestem ciekaw bo we wrzesniu moj tez bedzie mial 25 lat |
satiz F&F Sympatyk Bielsko-Biala | 2003-08-25 10:08:03
Jak ja ubezpieczalem autko pani wziela dowod rejestracyjny do reki popatrzyla na rocnik i powiedzial,ze bedzie - 50% za wiek ...potem wziela dowod osobisty i powiedizal,ze bedzie +30 % za wiek....podliczyla i skasowala i to wszystko. zadnych komplikacji przebojw ITP. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-25 12:15:08 Też chciałbym doczekać kiedy mój prawie pełnoletni malec stanie się "starym koniem", 50% rabatu za nic to mi sie podoba!! Ja kozystam ze współwłaściciela, zawsze troszke taniej!! |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-25 16:16:34
Ja najpierw poszukałem czegoś konkretnego na necie i znalazłem artykuł Zniżki dla oldtimerów - Jak ubezpieczyć stary samochód? na stronie Gieldzy Samochodowej. Nas interesuje ostatni akapit. Podałem link do "wersi do druku" bo taki sobie zapisalem, gdyż przed ubezpieczaniem go sobie wydrukowałem zeby miec sie na czym oprzeć w razie napotkania nieprzyjaznego agenta Jak juz po rejestracji bylem na miejscu, to tak jak pisze satiz - pani zapytala o marke, model, rocznik i sama powiedziala ze bedzie 50% za weterana, wiec nie musialem nawet wyciagac mojego "dowodu" Na ostatniej stronie umowy o ubezpieczenie widnieje u góry taki punkt:
Jakbym mial druk tej umowy wczesniej to bym jeszcze wiecej znizek moze wyciągnał bo zupełnie zapomniałem zapytać o "zniżke marketingową" która jest tuż nad przedstawioną pozycją Nie wiem jak to jest gdy auto w trakcie trwania ubezpieczenia osiagnie wiek "weterana" ale ja bym nie liczyl na to ze PZU samo sie tym zajmie lub przypomni o znizce. O to lepiej zadbac samemu - pójść i powiedziec że auto osiągnelo odpowiedni wiek i wtedy musza dac znizke. Jezeli osiagnie ten wiek w trakcie trwania ubezpieczenia na które juz podpisalismy umowe (nawet po miesiacu od podpisania) to nie sądze aby można to bylo odkręcic, wiec trzeba czekać do konca umowy i nastepna zrobic juz ze znizka. |