| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-12-31 10:46:03 No... co by o w/w nie powiedzieć to wytwory socjalistycznej myśli technicznej miały przekroje przewodów słusznej grubości... a we wszystkich daewoo wszystkie przewody oszczędnościowo cieniutkie...
A gdybym miał stopy w całej blendzie = w sumie 8 żarówek
|
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-12-31 11:03:35 Tak dla potomności
GNIAZDO SAMOCHODOWE 10 - masa 44P - kierunkowskaz prawy 44L - kierunkowskaz lewy 54 - STOP 58L - pozycyjne lewe 58P - pozycyjne prawe + oświetlenie tablicy rejestracyjnej R - rezerwa Jest tez możliwość połączenia pozycji 58L i 58P w 58P, w celu uzyskania dodatkowego kanału wolnego 58L
Jak dobrze policzyłem to stop w blendzie - 4 żarówki stop w przyczepie - 2 żarówki w sumie mamy 6 żarówek |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-12-31 11:37:02
Miałem na myśli stop w całej blendzie tzn. nawet w światłach p-mgielnych = 6 żarówek + 2 żarówki w przyczepie = 8 żarówek. Podobno są na forum osoby które jakimś tam sposobem podłaczyły p-mgielne do pracy w stopie. A za opis zacisków dziękuję. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-12-31 12:41:19
Chyba jednak nie
Choć jest to możliwe po zastosowaniu diody prostowniczej
proszę |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-07-13 07:38:22 Odświeżę stary wątek.
W tym tygodniu mam w planie montaż haka w moim przecinaku. W jakiej kolejności podpiąć wiązkę Krzysiek już wyjaśnił. Ja natomiast ponawiam pytanie Nawigatora, w którym miejscu najlepiej (najefektywniej) wpiąć się w wiązkę. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-07-13 20:19:16 U kolegi adamesce zauważyłem wpięcie instalacji haka właśnie w wiązkę przy lewym nadkolu
Wszystko działa jak należy. Dla wrażliwych, proponuję pociągnąć dodatkowy plus z akku grubszym kablem (choćby pod spodem samochodu) i wejść do bagażnika koło rurki odpływowej z anteny a następnie sterowanie pozycji i STOPu zrobić na dwóch osobnych przekaźnikach
Kierunkowskazy można sobie odpuścić
Ewentualnie zaopatrzyć przyczepę w lampy lub żarówki diodowe |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-07-22 09:54:57
jedyny minus to brak dobrej masy ktory moze byc spowodowany starym gniazdem lub zlej jakosci polaczeniami w nim ale instalacja haka jest u mnie fabryczna (lub diler zakladal) bo jest wpisana na fakture. Brak masy i u mnie co jakis czas mryga wszystko. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-09-08 11:09:04 |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-09-09 08:48:53 To je też jeszcze uzupełnię.
A tu do złącza rzadko występującego, ale osobiście spotkałem się z takim. ![]() |