Znalazłem na szrocie oryginalnego włoskiego 125!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeżdżąc dzisiaj w poszukiwaniu tylnych lamp z klasyka, trafiłem na szrot, na którym według pracownika stoi "jakiś b.stary duży Fiat".

Idąc na "tyły" szrotu zauważyłem rzeczywiście tył Kanta z pionowymi światłami, podszedłem bliżej, patrzę - klamki kasetowe (podobne do stosowanych w nowszych DFach), jednak o ostrym profilu przechodzące kształtem w chromowane listwy na tej samej wysokości - już mi coś nie pasowało

Patrzę dalej - bardzo wąskie wloty na słupkach, inne przetłoczenia, inne migacze na przednich błotnikach - adrenalina rosła..

Podchodzę do przodu - a tam podwójne kwadratowe reflektory

Mówię do faceta - przecież to włoski 125 - popatrzył na mnie dziwnym wzrokiem, wzruszył ramionami....i nic nie powiedział.

Otwarłem maskę - a tam DOHC.

Ponaglany czasem zdążyłem tylko rzucić okiem na blachę - ogólnie kiepska, plamy przerdzewiałej blachy - ale dziur nie zauważyłem.

Wraz z pracownikiem szrotu udałem się do szefa całego interesu, który stwierdził, że samochód jest do sprzedania w całości.....za 1000zł.

Ratujcie go ludzie,bo to jest naprawdę UNIKAT . Nie może skończyć na złomie.
Mnie w tej chwili nie stać na lakier na swojego DFa w trakcie remontu , a co dopiero na następnego (i też do robienia)

Informacji o miejscu, gdzie stoi ten DF udzielam na priva, ewentualnie telefonicznie (numer jest w "club assiastance") - tylko nie sms.

P.S. I nie pytajcie mnie o szczegóły - to, co widziałem napisałem powyżej. Blacha jest pewnie do remontu, brakuje środkowej części atrapy między przednimi światłami (obudowy kwadratowych reflektorów są na miejscu, chromowane) - poza tym samochód wygląda na kompletny.

Zdjęć za względów technicznych raczej nie zrobię

Taki jak na zdjęciu poniżej , z tym że biały

[ wiadomość edytowana przez: Remias dnia 2003-07-08 19:13:08 ]

No i nie wiem co ci napisać....Mnie równiez nie stac na wydatek 1000zł ale jakby tylko byly jakies pieniazki to chetnie bym go kupił. Trzeba było nie mowic ze to unikat moze wtedy cena bylaby niższa.
Ma białe kierunki z przodu ? w srodku oryginal ?
sprzedawaj scierke i kupuj tego DFa...no no wiesz jak by to bylo jakbysmy mieli takiego klasyka w klubie

...jesli poczeka na mnie do konca sierpnia to go wezme)...ale dopiero pod koniec sierpnia..bo w Niedziele wyruszam do Norwegi...
Jak wruce napewno pojade po niego z laweta..warunek jeden..musi poczekac)..mam małe zaplecze znajomych wiec moze uda przywrócic sie mu wyglad fabryczny!!!

...moze poczeka))

..pleeeeees)

[ wiadomość edytowana przez: qbaletek dnia 2003-07-08 20:01:07 ]

REMIAS kurde Ty to masz szczęście! Najpierw klasyk, potem polonez 3d a teraz to cudo..... słów mi brak.

Ja mysle ze koles powiedział Ci 1000zł bo zobaczył ze Ci zależy..a jakby doszło co do czego albo podstawic kogos innego za o wiele mniej by sprzedał.

ppowiedz mu ze kupisz za 500 i zobaczysz jak zareaguje... jezeli dlugo stoi tam to ci sprzedadza

Zgadzam sie z Wszechmocnym, takie cudenko w klubie to byloby cos na skale europejska, jesli nie swiatowa i sugeruje zeby caly klub sie po odrobinie dolozyl do tego.

Cytat:
2003-07-08 20:29:18, Krzemowy pisze:
Zgadzam sie z Wszechmocnym, takie cudenko w klubie to byloby cos na skale europejska, jesli nie swiatowa i sugeruje zeby caly klub sie po odrobinie dolozyl do tego.

fajnie byłoby zrobić fure reprezentującą klub, ale jest to niestety niemozliwe. Odpowiedzcie sobie sami..dlaczego

Cytat:
2003-07-08 19:26:55, Koniu pisze:
Ma białe kierunki z przodu ? w srodku oryginal ?

Wszystko,co dokładniej udało mi się obejrzeć wypisałem w 1 poście i prosiłem żeby mnie nie pytać o szczegóły - bo byłem tak 5 minut.

Cytat:
sprzedawaj scierke i kupuj tego DFa...

Ściery nie sprzedam - bo nie jest moja , mam ją w "wieczystą" dzierżawę Poza tym, nie mam grosza przy dupie

Cytat:
2003-07-08 19:56:07, qbaletek pisze:
...jesli poczeka na mnie do konca sierpnia to go wezme)...ale dopiero pod koniec sierpnia..

I co ja Ci mam Qba napisać Nie jestem w stanie nic wywinąć.Nie mam nawet kasy,żeby wpłacić za niego zaliczkę.Może Tobie udałoby się wykombinować chociaż 300zł i wpłacić?

Cytat:
2003-07-08 20:12:13, MCQUEEN pisze:
REMIAS kurde Ty to masz szczęście! Najpierw klasyk, potem polonez 3d a teraz to cudo..... słów mi brak.

Jakie tam szczęście....
Klasyk to może i okazja była, ale z oryginału to w nim za dużo nie zostało. Coupeja wygląda tak jak wyglądała i coraz gorzej tą sprawę widzę
A ten po prostu się trafił przez przypadek - ja go nie wezmę na pewno, mimo że bardzo bym chciał.Stąd apel do Was.

Cytat:
2003-07-08 20:19:51, ANDRZEY pisze:
Ja mysle ze koles powiedział Ci 1000zł bo zobaczył ze Ci zależy..a jakby doszło co do czego albo podstawic kogos innego za o wiele mniej by sprzedał.

Dupa tam
Może i po mojej minie było widać podniecenie ale widzieć mógł tylko pracownik - a o cenie gadałem z szefem szrotu (nie konsultowali się w międzyczasie).
Moim zdaniem cena i tak jest baaaardzo niska, jak na kompletny zabytek. Do tego Kfiata można spokojnie zakładać żółte blachy.

Cytat:
2003-07-08 21:07:54, Koniu pisze:
fajnie byłoby zrobić fure reprezentującą klub, ale jest to niestety niemozliwe. Odpowiedzcie sobie sami..dlaczego

Nic dodać nic ująć. Nierealne....

Cytat:
2003-07-08 21:07:54, Koniu pisze:

Ja moge na szczytny cel przekazać 50 zł (chciarz z kasą cieżko )

Tysiaca to mam (mial byc na remont mojego 2.0) ale gorzej z transportem :/.
Jaki (pojemnosc) DOHC tam siedzi? Czy to jest cos podobnego do mojego ze 132??
A moze chocial ktos z okolic Bydzi by sie chcial przylaczyc dla wspolnego projektu?

Cytat:
2003-07-08 22:01:28, Race_D pisze:
Tysiaca to mam (mial byc na remont mojego 2.0) ale gorzej z transportem :/.
Jaki (pojemnosc) DOHC tam siedzi? Czy to jest cos podobnego do mojego ze 132??

Transport to chyba nie największy problem - zaryzykowałbym nawet wzięcie go na hol - to jest naprawdę kompletny samochód.Wystarczyłoby hample sprawdzić.

Silnik jest najprawdopodobniej 1600- 90 lub 100KM (zwykły lub special-nie wiem).

Cytat:
2003-07-08 22:05:00, Remias pisze:
(...) Transport to chyba nie największy problem - zaryzykowałbym nawet wzięcie go na hol - to jest naprawdę kompletny samochód.Wystarczyłoby hample sprawdzić. (...)

Wiesz, nie martwie sie o techniczne warunki przejazdu na wlasnych kolach (moge jechac nawet o wlasnych silach powoli jak da rade po drobnej naprawie odpalic) ale o kwestie formalne (czyt. policja).
I tak musze sie jeszcze zastanowic, skonsultowac itp. Zobaczymy, czas pokaze

...czemu dowiaduje sie o nim dopiero teraz.... ....w niedziele jade heeennn daleko na pólnoc...gdybym wiedział wczesniej...juz bym jechał z laweta.....

...no chłopaki....zbierac kase....

szkoda żeby się zmarnował ale kasy brak...

Panowie ja czegoś nie rozumumiem 54 klubowiczów podzioelić przez 1000 w najgorszym wypadku daje 18 zeta jak to naprawde cacuszko to panowie wielka składka . No i myslę że z autka które stoi i stoi da się zbić ładnie z ceny, tylko trzeba posłać tam typka który nie będzie zainteresowany 125 i kupi go za 650? co dało by 12 zeta.
wizytówka pierwsza klasa

mogę być pierwszy tylko dajcie jakiś klubowy nr konta

panowie co z wami możecie zebrac na własną wizytówke.
a może za bardzo popłynołem ?.

co ja bym dal zeby go miec, gdybym mial oczywiscie.
a co do składki, to panowie zadnego wpisowego nigdy nie był zadnych kosztow z przynaleznosci nie ponosimy, Wyobrazcie sobie tylko jakie to byloby uczucie bdyby kazdy kto wplacil po kilkanascie zl i pozniej pomógł w zrobieniu go miał tego fiacika przez tydzień, Fiaik moglby jezdziś po kolei po polsce po drodze trafijąc pod opieke klubowiczów. na chwile kiedy moglbym pojezdzic nawe tydzień rocznie oryginalnym włoskim "chromowanym" fiatem z piękną naklejką klubu jestem w stanie poczekać i przeznaczyc na ten cel kilkanascie zł.

no to jest nas dwóch. czekamy na trzeciego itd

myslę również że pałeczke zbierania kaski na Df powinni przejąć założyciele. ja narazie koncze bo moze za dużo mnie tu