Blokuje tylne hamulce w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po ostrym wcisnieciu hamulca noznego na pracujacym silniku czesto blokuje mi tyl - przod puszcza od razu, a tyl czesto trzyma az sie beben grzeje

jak podnioslem tyl to zauwazylem, ze na wylaczonym silniku tylne kola lapia dopiero za 2-3 razem jak wcisne nozny, a puszczaja po okolo 1 minucie od momentu zwolnienia pedalu ham. - przednie lapia i puszczaja momentalnie

uklad jest odpowietrzony, korektor hamulcow tylnych odbija podczas naciskania pedalu - nie wiem czy wymienic tylne tloczki czy je tylko czyms nasmarowac ?

a moze wogole wymienic na nowe ? - stare maja juz 15 wiosen

[ wiadomość edytowana przez: peter2107 dnia 2009-09-14 17:39:21 ]

U mnie w Samarce tak bylo jak wymieniłem tłoczki na nowe, nawet jak puściłem hamulec to tył nadal trzymał, prysnolem trochę miedzianka w sprayu, dałem wszystkie nowe sprężynki, czczeki i założyłem tez nową sprężyne ściągającą czczeki do normalnego położenia oraz wyczyściłem i nasmarowalem wszystkie ruchome elementy w bebnie i teraz jest wszystko ok, chodzi jak złoto

Jak dla mnie, to korektor hamowania jest podejrzany.
Piszesz, że odbija? - to znaczy, że zdjąłeś gumę z niego, pręt, co tam jest i obserwowałeś prace tłoczka, że chodzi w górę i dół?

Swoją drogą, po 15 latach, to cylinderki i korektor wymagają zwykle wymiany (przeważnie nie wytrzymują tak długo).