MotoNews.pl

Mondeo na sprzedaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć! Mam do sprzedania forda mondeo z 2001r kombi, stalowo-blekitny kolor przebieg 184 tys. Samochod kupilem od 1go wlasciciela w Holandii (prywatnie znalazlem). Silnik 2.0 diesel (oznaczenie duratorq DI) 115KM - naprawde jest szybki. wyposazenie

-8 poduszek
-abs
-4 elektr szyby (otwierane i zamykane z kluczyka)
-elektr lusterka
-elektr ustawiany fotel kier (gora-dol)
-klimatyzacja (klimatronik)
-radio cd sterowane z kierownicy
-wspomaganie
-centralny zamek
-tempomat
-alu 16 cali
-hak holowniczy

Zaczalem dorabiac sobie do wyplaty i raz na jakis czas wybieram sie do holandii po auto ale kupuje tylko warte uwagi stad te ogloszenia. Samochod jest fajny, bezwypadkowy, wszystkie szyby oryginalne, kpl kluczy i dokumentow, nowy kpl układ wydechowy, silnik jest w porzadku, nie cieknie, wnetrze bardzo zadbane, lakier bardzo ladnie sie prezentuje - nie ma wgniecen czy otarc parkingowych.
Jezeli ktos bedzie zainteresowany to wysle fotki na maila. Ewentualnemu kupujacemu koszty zwiazane z rejestracja to 250 pln, ja przetlumaczylem juz dokumenty, oplacilem akcyze, vat, przeglad i recykling. Cena w ogloszeniach bedzie 20 700 oczywiscie do negocjacji ale ostatecznie mysle ok 19 500 oddam mozna wracac na kolach jest ubezpieczony

pozdrawiam serdecznie

Taki jak ten?

Cytat:
2009-08-30 21:13:25, slawekk pisze:
Taki jak ten?

Ten ma parę kuni więcej i manualną klimę.

Cytat:
2009-08-27 21:18:37, Petersen pisze:
Silnik 2.0 diesel (oznaczenie duratorq DI) 115KM - naprawde jest szybki.

Z tym "szybkim", to nie przesadzaj...
Ale fakt, auto wygodne.

Cytat:
2009-08-30 21:29:10, pyrekcb pisze:
Ten ma parę kuni więcej i manualną klimę.

lepiej kupić TDDI niż nieco mocniejsze ale za to bardzo awaryjne (wtryskiwacze) TDCI

Cytat:
2009-08-31 13:55:23, Robert_S pisze:
lepiej kupić TDDI niż nieco mocniejsze ale za to bardzo awaryjne (wtryskiwacze) TDCI

Akurat w tym temacie, to istnieją dwie - sprzeczne ze sobą - opinie.
Ponoć po lifcie (bodaj 2005 r.) problem wtrysków został rozwiązany. A co do TDDI, to chodziło o pompę, z którą coś tam się działo, czego wynikiem były awarie wtryskiwaczy. Ale nie pytaj mnie o szczegóły...

Cytat:
2009-08-31 14:41:02, pyrekcb pisze:
Akurat w tym temacie, to istnieją dwie - sprzeczne ze sobą - opinie. Ponoć po lifcie (bodaj 2005 r.) problem wtrysków został rozwiązany. A co do TDDI, to chodziło o pompę, z którą coś tam się działo, czego wynikiem były awarie wtryskiwaczy. Ale nie pytaj mnie o szczegóły...

lift był pod koniec 2003
czyli od tego momentu jest lepiej??

Cytat:
2009-09-08 21:11:34, Kula69 pisze:
lift był pod koniec 2003 czyli od tego momentu jest lepiej??

W 2005 r. też. Ponoć tak, ale cholera wie...

Witam
Pod koniec 2003r (generalnie od 2004r) zmienili: (konsole srodk). i ksztalt lusterek zewn., zderzak przedni, atrape,halogeny (ksztlat) A w 2005 doszla zmiana tylnych lamp (na takie z paskiem chromu i biale paski u gory) i dokl zderzaka z odblaskami (wersje sedan i hatchback), lust wewn. i lampka. Wtryski non stop Delphi tylko sie pozniej dlugoscia i symbolem roznily. jak sie zle trafi lub zle paliwo zatankuje to wtryski szlag trafi (jak w kazym aucie z nowoczesnym cr).
Pozdrawiam
AndiK

MOJE MONDEO