| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2009-09-18 19:11:28 Mam jakis tam czujnik cisnienia oleju tuningowy, w silniku mam ruska banke. ale gwint tego i tego nie pasuje. w moim czujniku jest powiedzmy M8, a w rozgaleziaczu czujnika (jest i banka i czujnik na tablice ze niskie cisnienie) jest z M10, M12... szukam jakichs reduktorow gwint i nic nie znajduje.
Ma ktos jakis patent na to? to samo mam w misce oleju. gwint czujnika jest mniejszy niz to co wspawane w miske (pod jakis inny czunik). Jak to obejsc? logiczne to sruba z "dziura" z gwintem zew. i wew. ale nie wiem czy jest cos takiego... |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2009-09-19 18:09:34 kupilem uzywany zestaw wskaznikow
ogolnie jakis reduktor jest najmniej bolesnym rozwiazaniem... zobacze te pneumatyczne, hydrauliczne sa chyba calowe gwinty... albo zrzuce to na glowe mechanika po prostu ![]() |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2009-09-21 18:49:53 Chyba udalo sie - na razie teoretycznie rozwiazac sprawe banki cisnienia oleju. ruski oryginal to M14x1,5, mam czujnik M10, no i robie tak: kupuje na allegro "sprezynki" do naprawy zerwanych gwintow (tytul aukcji: napraw zerwany gwint). potrzeba 2 sztuki: M12 (zew sredn. M14) i M10
skrecam sklejam i chula i smiga
|