| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-08-24 22:25:49 rozrusznik kręci a nie odpala obojetnie zimny czy ciepły w ciągu tygodnia zdarzyło sie 6 razy po ( dosć kłopotliwym ) przełączeniu na gaz pali od razu a potem na benie jakby nigdy nic ( aż do nastepnego razu dławienie do 2000 zażegnane - głupia sprawa - trza było wymienic kable WN chodzi jak burza tylko ten zapłon bezpieczniki sprawdzone pompa chodzi ( w końcu na benie odpala ale np. po całej nocy stania, po 20 minutach, po odpaleniu na gazie ...) czego szukać ? - czy dochodzi napiecie do pompy? - przekaźnik od pompy? - przekaźnik od wtrysków? - zasrany filtr paliwa ? - kopułka i palec ? - cewka ? do tego dochodza kłopoty ( b. rzadko) z rozrusznikiem ( trzeba w niego grzmotnąc - syf, szczotki do wymiany) - ale czy to powoduje te cyrki z zapłonem?????? - jak kreci rozrusznik to iskra na świecę idzie - no wiec co ?????! już zgłupiałem, od czego zacząć poszukiwania? |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-08-25 06:06:04 a dzisiaj rano to już przeszła samą siebie w jakis tryb serwisowy wchodzi czy co ? normalnie odpaliła tylko jakbym jelcza ciagnął ledwo co obroty rosły ( bena i lpg bez różnicy), dodatkowo przy hamowaniu spadały do 500. po przejechaniu 4min i zgaszeniu silnika na 5s wszystko ok. czary kurwa czy co? |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-08-25 18:46:17 Urg,
nie wiem jak to jest z kopułką i palcem rozdzielacza w twojej omesi, ale wygląda na to, że tu trzeba najpierw szukać. Gdyby to było auto gaźnikowe z bez wtrysku, obstawiałbym za małą albo zanikającą przerwę na stykach lub zwalony kondensator. Sprawdź węgielek w kopułce, ten, który styka się z palcem, może jest już wytarty i nie ma dobrego styku. Janusz |
elvizz13 2nd to none Świdnik | 2003-08-25 19:05:11 W mojej starej vectrze był taki kawałek przekaźnika czy czegoś podobnego przy kopułce. jak padło to objaw identyczny, po wymianie ustąpiło. |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-08-26 06:16:02 a może to pompa paliwa sie pier...li ???
na wolnych nic nie faluje |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-08-26 06:34:44 w którym miejscy znajduje sie przekaźnik od pompy paliwa ? |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-08-26 09:09:46 Looknę później do TIS'a. W domku zainstalowany.
Koło 17-tej dam cynę... Sądzę, że znajduje się po prawej stronie k. podszybia (czarna skrzyneczka ze ściąganym wieczkiem i w środku są przekaźniki) |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-08-26 09:42:22 Dobre pytanie, Urg sprawdz w czarnej skrzynce pod maska (jak otworzysz samochod to w prawym gornym rogu). Jesli tam nie bedzie, to zostaly jeszcze dwa miejsca po lewj stronie za oboudowa w nogach kierowcy (obok przkaznika abs )lub po prawej stronie od pasazera (tam jest komp). |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-08-26 10:22:52 od strony silnika ( w tej czarnej puszce na podszybiu) jest u mnie tylko przekaźnik od ABS czyli co - albo któryś pod kierownicą albo za klapką do kompa ( pasażer ) ? |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-08-26 10:26:48 upsss.... u mnie są 3 przekaźniki...
Tak jak napisałem wcześniej. Rzucę okiem około 17-tej. W pracy nie mam zainstalowanego TIS'a. Twoja bestia to A 2.0 typ silnika potrzebny + rocznik (np. C30NE - u mnie) (TIS na początku chce identyfikacji maszynki) |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-08-26 10:32:02 C20NE 1992 |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-08-27 08:19:07 Przekaźnik znajduje się nad ECU.
Po prawej na dole - przód (wewnątrz autka). Co do czujnka temperatury to znalazłem wycinek silnika z pokazanym czujnkiem. Nie znam na tyle C20 aby po kształcie łap i innych szczegółów ustalić miejsce jego usytuowania. Do urq wysłałem do Ciebie na WP proinscreeny z TIS'a. |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-08-27 08:52:01 ok, dzieki - doszły ( a jednak za blisko pchałem łapska czujnik też zlokalizowałem ( po przeciwnej stronie niż termostat ( obok znajduje się alternator -cos z wiatrakiem w każdym razie dzisiaj zmieniam czujnik i przekaźnik , jeśli nie pomoże no to pompa. i jeszcze jedno - gdzie ta dziwka siedzi ? w vectrze C18NZ ( jaretzky) - prosta sprawa - pod tylna kanapą - mozna swobodnie zmierzyc napiecie czy dochodzi itd. wiem że w omie C20NE jest gdzieś przy zbiorniku - tylko jak ją sprawdzić ?????? i ostatnia prośba - razu pewnego wydałem TIS-a nie robiac sobie kopii - wysłałby mi któryś z Was ???
najlepiej najświeższą czyli 2000 PL bodajże - no i czy działa pod w2k? - bo mój EPC nie bardzo naprzykład |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-08-27 09:20:20 U mnie tkwi w baku, ale ja mam starsza omege.
U ciebie albo w baku lub na zewnatrz przy baku. |
![]() Olin_M . | 2003-08-27 18:46:17 Mam ten sam rocznik - 1992.
Pompa na pewno jest w baku. Olek |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-08-28 10:58:35 no dobra - jak się do niej dobrać - jedyne co widzę ( jak się schyle) to filtr paliwa ( ta mała puszka z wężem z jednej i drugiej strony od prawej strony, tak na oko pod podłogą tylnych siedzeń z prawej strony
chociaż jak zdejmę kanapę to wuidzę 2 przewody - pewnie do pompy - no bo do czego innego a gdzie pompa? |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-08-28 11:11:37 W zbiorniku paliwa...
Dostęp do niej będziesz miał od spodu autka. Tylna ścianka zbiornika. Okrągła klapa przykręcona na ~8 śrubek... wchodzą 2 przewody paliwowe i kable. Zaznaczam, że nie widziałem od spodu Omy z elektrykiem w zbiorniku. Ale sądzę, że zbiorniki są takie same we wszystkich, tylko różnią się osprzętem. Jedyna dziura na osprzęt to tylna ścianka zbiornika. |