[MK V] Gdzie jest wyłącznik bezwładnościowy ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Kto wie gdzie jest wyłącznik bezwładnosciowy w MKV 92".Wyczytałem że moze być odpowiedzialny za odcięcie pompy paliwa po stłuczce a moje autko jest po lekkiej.Zgóry dzieki.pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Miro dnia 2009-09-29 06:56:45 ]

Witamy

w przednim lewym słupku przy podłodze ??????

przy lewej nodze kierowcy jest okragla zaslepka. po sciagniecu jej mozemy wcisnac wylacznik bezwladnosciowy(wkladajac palec kierujac go ku dolowi auta)

Czy ktoś może strzelić fotę wyłącznika bezwładnościowego, jak to wygląda? Po sciągnięciu plastiku ja go tam nie widzę. Pytanie czy firma instalująca alarm(z odcięciem zapłonu) mogła się jakoś pozbyć tego wyłącznika?

ściągasz zaślepke,wkładasz palca i wciskasz przycisk

[ wiadomość edytowana przez: kris2629 dnia 2009-09-27 20:14:40 ]

to gdzie on powinien być to ja wiem. auto było całe rozkręcone więc grzebałem tam, włącznika nie ma-a rozbierałem i skręcałem je osobiście. Wygląda jakby ktoś podczepił się pod fabryczną instalację, bo widać dolutowane i zaizolowane kabelki. Pytanie brzmi czy rzeczywiście to mogła być interwencja firmy, która zakładała alarm? Choć alarm montowany był przeszło 3 lata temu to sprawa wyszła dopiero przy okazji rozkręcania auta. Jestem drugim właścicielem od narodzin tego auta i za swojej kadencji nic tam nie majstrowałem. Jakoś mi się nie uśmiecha jeździć bez tego włącznika w przypadku poważniejszego zderzenia

[ wiadomość edytowana przez: Gibbin dnia 2009-09-27 20:35:22 ]

ale ciągałeś całą osłonę progu, czy tylko zaślepkę? Moze jest głąbiej?
Alarm...możliwe, jak masz odcięcie pompy paliwa, to mogli się tam podpiąć. Wył. bezwł na szrocie to kilka zyli...

Cytat:
2009-09-27 21:21:26, surec pisze:
ale ciągałeś całą osłonę progu, czy tylko zaślepkę? Moze jest głąbiej? Alarm...możliwe, jak masz odcięcie pompy paliwa, to mogli się tam podpiąć. Wył. bezwł na szrocie to kilka zyli...

No mówie Wam całe auto było malowane+podłoga przeszła mały remont, był cały goły w środku, tylko fotel kierowcy i kokpit został. Miałem wszystko jak na wierzchu. Chyba będzie lepiej zamontować ten wyłącznik tam gdzie powinien być. W razie wypadku, gdzie jest się uwięzionym w aucie lepiej to mieć.

to dziwne, że nie ma go tam, tym bardziej, że jest dosyć charakterystyczny - u mnie czarny z czerwoną zaślepką

jak zakładałem domykanie szyb to właśnie się tam ujawnił, także ja ma

a może masz gdzie indziej? W sierce był w bagażniku, w probe też...

Cytat:
2009-09-28 09:37:25, surec pisze:
a może masz gdzie indziej? W sierce był w bagażniku, w probe też...

To mało prawdopodobne, żeby był gdzieś z tyłu. Najprawdopodobniej jest tak jak myślę, ze został wycięty. Trochę strach bez tego jeździć